Rušení příjmu v domě
Moderátor: Moderátoři
Rušení příjmu v domě
Abych odhalil ten zdroj rušení, vzal jsem si transistorák s AM a prošel se celým naším domech. Zjistil jsem, že na chodištích je rušení slabší a zesiluje se po příchodu na jednotl. podlaží, za vchodovými dveřmi úplně zmizí, a stejně tak i ve sklepě ! Dospěl jsem k závěru, že rušení způsobuje zřejmě elektrický riozvod ( na každém podlaží jsou el. rozvaděče s jističi). Je to možné ? Díky předem za případnou dsikusi k tomuto problému.
- monterjirka
Pokud se to objevuje pouze někdy, dá se podle toho odhadnout co by to mohlo být...
Pokud je to tam pořád, i to naznačuje kde hledat zdroj
Ale taková "moderní" zásuvka s vestavěným zdrojem s USB výstupem dokáže paradoxně dělat pěknou neplechu když jede bez zatížení
Krásné by bylo, kdyby se lidi dokázali domluvit, vypínat jednotlivé byty a pak u toho "pachatele" jednotlivé okruhy a za chvíli by bylo jasno. Ale když budete mít za sousedy egoistické 🤐 jako my, tak asi těžko něco vyzkoušíte omezit
Zkuste si prostudovat Zákon o elektronických komunikacích, nemusíte celý, začněte třeba §100
A nedivte se, nevztekejte se...
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- elektrosvit
Tak tos fakt zažil hodně málo (u tebe skoro pravidlo) - já po rekonstrukci kuchyňský linky "získal rušičku FM" s rozsahem po celým bytě v podobě "elektronickýho trafa" k halogenovým bodovkám, který jsme si vybrali jako podhledový osvětlení do linky. Byl to samozřejmě spínák, nekuchal jsem ho, takže ale skoro tutově nějakej samokmit, výrobce nějakej pšonskej (takže tutově jen pšonsky potištěná Čína), výkon vyznačenej 90-120W, používalo se na 5ks 20W halogenovejch bodovek. Po každým zapnutí totální "smáznutí" veškerýho FM pásma s dosahem až do sousedního bytu (ověřeno) - jediný, co na FM jelo dál byla věž, připojená koaxem na kabelovej rozvod. Po zkušebním připojení FM antény na balkóně taky zarušeno (důkaz, že by bejvala nepomohla ani sebelepší anténa, pokud by byla v dosahu "rušičky"). Vyřešila to výměna "trafa" kus za kus od jiný značky, tentokrát známější (Kanlux) - a rušení FM pásma zmizelo jak mávnutím kouzelný hůlky.Hubert_79 píše:Rušení čímkoli na FM (při použití kvalitního rádia a antény) jsem nezažil.
A kutilmile - nelituju tě