Rušení příjmu v domě

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hubert_79 »

Ty vole jdi s těma špalkama někam. To, že jsem něco nezažil přece neznamená, že daný jev popírám. :roll:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ZVUK2000

#17 Příspěvek od ZVUK2000 »

Crifodo píše:Což nic nemění na tom, že snad pořád ještě nepřestala platit nějaká legislativa ohledně uvádění výrobků na trh a součástí atestu je kontrola na EMC.

Ale platí, minule mi někdo říkal že v nějaké novostavbě musel dodavatel vyměnit několik set světel.
konosuke

#18 Příspěvek od konosuke »

FM tuner Tesla ST100 (3601) patřil tenkrát k lepšímu průměru ale stačilo když tři infantilní cypi túrovali před barákem neodrušeného pincka a bylo po nahravání z rádia...dnes se mládež o motorky už nezajímá a muzika stahuje z netu, bez poruch :wink:
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ZVUK2000

#19 Příspěvek od ZVUK2000 »

konosuke píše:í cypi túrovali před barákem neodrušeného pincka a bylo po nahravání z rádia...dnes se mládež o motorky už nezajímá a muzika stahuje z netu, bez poruch :wink:
To jsem zažil u sekačky na trávu. 8O
Kvicala_r

#20 Příspěvek od Kvicala_r »

Stačí aby mi pod okny projel nějaký ten čínský šmejdovní skůtr. Ještě ho neslyším a telka už kostkuje. Anténa na balkoně, před zesilovačem (Alcad AM216) jen vysekané kanály (Filtr od Malého) a přesto to rušení zvládne dojebat tak široké pásmo...
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Nejen skútry - nedávnej zážitek, jel jsem Drobkem do nejmenované obce mezi Mechovem a Perníkovicema, na silnici mezi polema na kilák daleko ni živý duše, jen jakási elektrická přibližovací dvoukolka v protisměru (jezdec fičel docela rychle, na přibližovadle stál a neodrážel se a nedoprovázely ho žádný akustický ani vizuální efekty pracujícího spalovacího motoru) - ale zapnutý autorádio o něm dávalo vědět bzučením až vytím už na několik set metrů vzdálenosti.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
xsc

#22 Příspěvek od xsc »

A za časů ne zas tak dávných zas rušily tramvaje BTV přímo silným magnetickým polem. Takže z červené se stala zelená atd...
Achab

#23 Příspěvek od Achab »

Některé druhy rušení jsou asi v současné době méně časté. Umlčovač poruch (noise blanker) na KV přijímači z roku 95 jsem nikdy nepoužil - nevyskytlo se žádné rušení, na které by fungoval.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pokud vím, to v principu detekovalo ostrý špičky a "vynechávalo" je to. To se snad používalo i u gramofonů, ale tam to mělo logiku. U KV moc ne.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
PixelOrgy

#25 Příspěvek od PixelOrgy »

Tuner Strato R7000, kterej obcas pouzivam i k prijmu VKV se taky nenechava nicim rusit :-) Pul metru od nej je PC a lampicka s LED.

Nicmene, ma zrejme horsi filtraci, nez predchozi Pioneer A-701R, protoze kazdy zapnuti kompresoru lednicky je slyset v repro (je jedno, jestli na VKV, nebo vstupu z PC) - celkem nepekne v tom lupne. U pyjonyra nikdy ani prd.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ZdenekHQ »

To spíš vypadá na zemní smyčku.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
PixelOrgy

#27 Příspěvek od PixelOrgy »

Ze by? Ta me nenapadla, jelikoz jsem v podstate jen vymenil zesilovac (a pouzil kablik RCA->DIN misto predchozich RCA->RCA) - ale za kontrolu to urcite stoji
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“