věž DAEWOO AM-308R

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SIDTIM

věž DAEWOO AM-308R

#1 Příspěvek od SIDTIM »

Nazdárek přátelé! Nemáte náhodou někdo zkušenost s výše uvedenou minivěží? Je to celkem klasika, RCV, 2Xmech.MGF a CD-3-diskový kolotoč. A právě ten nenačítá. Vím jen,že už mu vlastník točil s trimrem laseru, je možné, že je po něm. Jak jej rychle otestovat,zda opravdu odešel, optika "chodí"-ostří, ale na paprsek nenahlédnu. Závada může být i na desce, ale majitel se přiznal, že "nastavoval laser", kvůli tomu, že nebral některé disky, no až přestal brát všechny :( Díky za jakékoliv názory.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

No tak jestli špatně načítal a pak ho mistr ještě vylepšil štelováním tak se koukni co je tam za typ a popros net aby ti vyhledal kde ho mají za nejlepší peníz. Jestli je chybka na bordu stejně zjistíš až dáš novou jednotku.
..to bude jen ňákej odpůrek
ACDC

#3 Příspěvek od ACDC »

Zdravím,zajímavé ceny náhradních laserů mají na www.Batlux.cz , nutno se ale zaregistrovat, některé typy už od 195,- bez DPH +poštovné, nedávno jsem tam objednával, lepší cenu jsem nenašel.
SIDTIM

#4 Příspěvek od SIDTIM »

Jj, díky za tip, kouknu tam. Laserovou jednotku jsem objednal v AME, cena také ucházející (pro registrované), jen poštovné ji nemile navyšuje.. :wand:
SIDTIM

#5 Příspěvek od SIDTIM »

Tak jsem vyměnil laser za nový a..... furt stejné :( Procházím řídící desku, elyty OK, diskr. polovodiče taky, napětí na desku lezou správná.. Prima nálada...
kellik

#6 Příspěvek od kellik »

Napíš čo to robí alebo nerobí.
Spindle motor (točí CD) ide? Laser svieti (to skús s čistým kotúčom ktore je pri čistých DVD alebo CD)?
Prepojku ESD si odstránil?
Svieti, hučí, len nejde. To sa mi stalo teraz pri aute :D
Asi si to hodím :oops:
SIDTIM

#7 Příspěvek od SIDTIM »

Je to záhada. Nikde jsem nenašel zkratovací propojku, přičemž mezi + a COM naměřím cca 1 ohm! Laser samozřejmě ani neblikne! A to byl nový, v orig. balení!
ACDC

#8 Příspěvek od ACDC »

měla by to být kapka cínu,která spojuje dva pájecí body,srovnej to se starým laserem
SIDTIM

#9 Příspěvek od SIDTIM »

Nikde NIC!!! A to jsem zkoumal lupou a bodovkou!
SIDTIM

#10 Příspěvek od SIDTIM »

Jedná se o laser SOH-A1U, to místo, kde měl být (asi) zkrat je u konektoru-vlasová propojka, ALE již přerušená!
SIDTIM

#11 Příspěvek od SIDTIM »

Tak přátelé, problém vyřešen! Ta propojka tam skutečně byla 8-) , ale nad focus trimrem, kde to vypadalo jako běžný pájecí bod. Pár desítek laserů jsem už měnil, ale takhle fikaný šlus jsem ještě neměl. Snad to pomůže zase jiným :wand: Všem zúčastněným díky a přeji hezký večer! :friday:
Fraz

#12 Příspěvek od Fraz »

Zdravím a mám podobný problém. Rovněž mi CD mechanika u věže AMI-308R nenačítá disk. V mém případě laser svítí, disk se točí a po chvilce mechanika oznámí, že nemá disk. Pokud ale ručně posunu mechaniku směrem ke středu disku a spustím přehrávání, tak normálně hraje. Po výměně disku dojede mechanika ke středu, pak se o několik mm vrátí a začne hledat další disk. Při hledání pomalu odjíždí dál od středu a pak oznámí, že není disk. Můžete mi někdo poradit ? Předem děkuji.
sasaopravar

#13 Příspěvek od sasaopravar »

No jestli neni nalomeny ohebny pasek co vede k laseru,zkus ho vyměnit prvně.A vyčisti čočku.
Fraz

#14 Příspěvek od Fraz »

Čočku jsem vyčistil a nic se nezměnilo. Na nalomený přívodní pásek mi to nepřipadá, protože ten se při činnosti nijak nepohybuje a neměl by tedy způsobit funkčnost jen v určté poloze vozíku mechaniky.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “