DVD rekordéry

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dratak

DVD rekordéry

#1 Příspěvek od Dratak »

Zdravím vás. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s touto technikou. Vzhledem k tomu, že většinu "produkce" Hollywoodu nesleduju a domácí kino nepotřebuju, jsem zůstával dlouho jen u VHS a DVD jsem si vůbec nekoupil, počkal jsem si, až to "bude umět nahrávat" a dokáže to plně nahradit VHS video.
Loni jsem si koupil po delší úvaze stroj JVC-MX10. S touto značkou jsem plně spokojen od doby, kdy jsem si v roce 1999 kupoval S-VHS video. Tehdy jsem vsadil na autora systému VHS a zdá se že dobře. Tehdy koupené video mi při běžné preventivní údržbě hraje dodnes bez jediné poruchy.
MX10 je kombinace HDD rekordéru se 160GB diskem, DVD mechaniky a VHS videa. Umožňuje kopírovat mezi HDD-DVD-VHS, nahrávat z TV nebo kamery, a to i DV vstupem. Pouze nemá DVB-T tuner a nenahrává disky typu "+", což mi až tak nevadí, stejně tak mi nevadí ani chybějící české menu.
HDD mám nastaven trvale v módu nejvyšší kvality-XP. V něm si pořad nahraju, následně si přesně odstřihnu začátek a konec, odstraním reklamy a film opatřím kapitolami. Potom si vyberu ikonu do menu disku a pořad si pojmenuju. Při následném kopírování z HDD na DVD disk TOTO VŠE ZŮSTANE ZACHOVÁNO BEZ OHLEDU NA ZVOLENÝ NAHRÁVACÍ REŽIM DVD (XP, SP, LP....). Na DVD si můžu vybrat obrázek menu disku a DVD si pojmenovat. Zpravidla totiž mívám (hlavně u seriálů s kratšími díly) archivní "zálohové" disky v XP formátu a k tomu běžné "přehrávací" v SP a s obaly. Záložní DVD mám pro případ poškození "normálního" disku.
Jenomže ale.....kamarád si koupil Panasonic 1080P (bez VHS) a já jsem mu ho doma testoval. Přístroj také samozřejmě umí přesný střih a vytváření kapitol-výsledek však zkopíruje na DVD v tomto stavu pouze tehdy, pokud je na HDD a DVD zvolen stejný režim. Pokud mám pořad na HDD v "plné" kvalitě XP a DVD pak nahrávám v SP (většina filmů se na DVD v XP nevejde), potom přístroj zruší nejen určené kapitoly (nahradí je cca 5 minutovými úseky bez ohledu na vytvořené kapitoly), ale i zcela změní ikonu na náhodný obrázek z filmu (bez ohledu na původně určený obrázek). U DVD také nemůžu určit obrázek (pozadí) menu a disk nelze pojmenovat. Což je samozřejmě v případě, kdy máte na HDD v XP režimu třeba dvouhodinový film, pipláte se s kapitolami a ony se na DVD nepřenesou leda pro zlost.
Jaké jsou vaše zkušenosti s DVD rekordéry?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

To je zajímavý...

Já jsem tuhle kombinaci nikdy nezkoušel, protože stejně nahrávám v LP (většina filmů + kvalita MPEG-2 z DVB-T si stejně víc nezaslouží) a vypaluju rychlozápisem, protože jinak mě při konverzi Pioneer "pálí" v reálným čase, což je hrůza, navíc u televize pouze usínám a v podstatě mě stačí zvuk a dva či tři filmy za sebou - protože jak film skončí, tak se probudím, pokud se mezitím nevypne na timer :)

Většinou tohle řeší upgrade firmware v DVD či změna dodavatele :lol:
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “