DVD rekordéry
Moderátor: Moderátoři
DVD rekordéry
Loni jsem si koupil po delší úvaze stroj JVC-MX10. S touto značkou jsem plně spokojen od doby, kdy jsem si v roce 1999 kupoval S-VHS video. Tehdy jsem vsadil na autora systému VHS a zdá se že dobře. Tehdy koupené video mi při běžné preventivní údržbě hraje dodnes bez jediné poruchy.
MX10 je kombinace HDD rekordéru se 160GB diskem, DVD mechaniky a VHS videa. Umožňuje kopírovat mezi HDD-DVD-VHS, nahrávat z TV nebo kamery, a to i DV vstupem. Pouze nemá DVB-T tuner a nenahrává disky typu "+", což mi až tak nevadí, stejně tak mi nevadí ani chybějící české menu.
HDD mám nastaven trvale v módu nejvyšší kvality-XP. V něm si pořad nahraju, následně si přesně odstřihnu začátek a konec, odstraním reklamy a film opatřím kapitolami. Potom si vyberu ikonu do menu disku a pořad si pojmenuju. Při následném kopírování z HDD na DVD disk TOTO VŠE ZŮSTANE ZACHOVÁNO BEZ OHLEDU NA ZVOLENÝ NAHRÁVACÍ REŽIM DVD (XP, SP, LP....). Na DVD si můžu vybrat obrázek menu disku a DVD si pojmenovat. Zpravidla totiž mívám (hlavně u seriálů s kratšími díly) archivní "zálohové" disky v XP formátu a k tomu běžné "přehrávací" v SP a s obaly. Záložní DVD mám pro případ poškození "normálního" disku.
Jenomže ale.....kamarád si koupil Panasonic 1080P (bez VHS) a já jsem mu ho doma testoval. Přístroj také samozřejmě umí přesný střih a vytváření kapitol-výsledek však zkopíruje na DVD v tomto stavu pouze tehdy, pokud je na HDD a DVD zvolen stejný režim. Pokud mám pořad na HDD v "plné" kvalitě XP a DVD pak nahrávám v SP (většina filmů se na DVD v XP nevejde), potom přístroj zruší nejen určené kapitoly (nahradí je cca 5 minutovými úseky bez ohledu na vytvořené kapitoly), ale i zcela změní ikonu na náhodný obrázek z filmu (bez ohledu na původně určený obrázek). U DVD také nemůžu určit obrázek (pozadí) menu a disk nelze pojmenovat. Což je samozřejmě v případě, kdy máte na HDD v XP režimu třeba dvouhodinový film, pipláte se s kapitolami a ony se na DVD nepřenesou leda pro zlost.
Jaké jsou vaše zkušenosti s DVD rekordéry?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem tuhle kombinaci nikdy nezkoušel, protože stejně nahrávám v LP (většina filmů + kvalita MPEG-2 z DVB-T si stejně víc nezaslouží) a vypaluju rychlozápisem, protože jinak mě při konverzi Pioneer "pálí" v reálným čase, což je hrůza, navíc u televize pouze usínám a v podstatě mě stačí zvuk a dva či tři filmy za sebou - protože jak film skončí, tak se probudím, pokud se mezitím nevypne na timer
Většinou tohle řeší upgrade firmware v DVD či změna dodavatele
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]