Identifikace počtu osob v obchodě
Moderátor: Moderátoři
1. Tím že se vstup navázal na košík se napomohlo šíření viru - viz dnes ráno v penny - před opatřením jsem vždy normálně proběhnul krámem, chytnul dvě housky a za dvě minuty jsem byl hotov aniž se čehokoliv sdíleného dotknul. Dnes jsem přebíral vozík od předchozího zákazníka, krámem jsem se šoural 2x déle a poté si ode mne vozík brala další paní (aniž by kdokoliv cokoliv desinfikoval)
2.těch 15 metrů stanovili tak, aby vyšlo, že každý zákazník bude mít místo kolem sebe na pomyslnou kružnici o poloměru 2 metry, což je bezpečná vzdálenost. Ale nějak si neuvědomili, že těch 2,2m poloměru má každá 15m² kružnice každého zákazníka, takže pomyslný distanc mi vyhází 4,4m.
Tedy větou klasika - na ministerstvu "to spočítali správně, falíruje v tom akorát to násobení... "
A víš, že je to možný. Stál tam nějakej securita a hrál si mobilem. Aby to nedopadlo jak v tý úloze na policejní akademii. Jede autobus s deseti pasažéry. Na první zastávce 7 vysoupí, 2 nastoupí. Na další zastávce 9 vystoupí, 1 nastoupí. Kolik lidí musí nastoupit aby byl autobus prázdnej?Hubert_79 píše:V reportáži v TV bylo vidět, že u vchodu stojí ženská s mobilem a na displeji mačká + když někdo přijde a - když odejde. Nad tím má zobrazen počet lidí v krámě. Tak jestli mysleli toto?
houmr píše:Nicméně to opatření má dvě chyby - jednu zásadní a jednu početní.
1. Tím že se vstup navázal na košík se napomohlo šíření viru - viz dnes ráno v penny - před opatřením jsem vždy normálně proběhnul krámem, chytnul dvě housky a za dvě minuty jsem byl hotov
Mě pustili bez košíku ,bafnul jsem dva ananasy a šel k pokladně ,nikdo nic nenamítal
Na dnešní stav sedí mnohem líp jiná početní úloha, která daleko líp vyjadřuje 🤐 toho nařízení:mi-ro píše:A víš, že je to možný. Stál tam nějakej securita a hrál si mobilem. Aby to nedopadlo jak v tý úloze na policejní akademii. Jede autobus s deseti pasažéry. Na první zastávce 7 vysoupí, 2 nastoupí. Na další zastávce 9 vystoupí, 1 nastoupí. Kolik lidí musí nastoupit aby byl autobus prázdnej?Hubert_79 píše:V reportáži v TV bylo vidět, že u vchodu stojí ženská s mobilem a na displeji mačká + když někdo přijde a - když odejde. Nad tím má zobrazen počet lidí v krámě. Tak jestli mysleli toto?
Otázka za 1 bludišťáka:
Kolik osob se může najednou nacházet v prodejně o prodejní ploše 3 000m², když na jednoho zákazníka má připadat plocha 15m²?
Správně, je to 200 osob.
A teď přichází prémiová otázka za 5 bludišťáků:
Kolik osob se ve stejnou dobu může nacházet v autobuse, který má plochu podlahy 30m²?
Správná odpověď je .... 48 osob ... !!!!
A to je skutečnost platná ve stejný den!!!!
A kutilmile - nelituju tě
A prezradím tajomstvo počítania: je tam pri dverách skrytý jeden nelegálny slabo platený imigrant, ktorý počíta nohy. Potom počet vydelí dvoma.