Tesla SM261 a SP210 (upraven název)
Moderátor: Moderátoři
Byli lidi, co si stěžovali na zvlněné okraje pásku v kazetách C90 - to přímo způsoboval ten tvrdý rozběh, tvrdý zabrzdění už míň. Tvrdý rozběh se totiž používal častěji, při cueingu. Když pak začali lidi tahat z Rakouska kazety C100, bylo to ještě horší. Znal jsem i několik vlastníků značkových kazet C120, ale těm jsem osobně mechaniku SM pro jejich provozování nedoporučoval. Je to hrubiánská, zhruba ždímačková mechanika podobného druhu, jako měl původně Sonet a Sonet Duo. 25W motory a tahy na páskách, asi jako na řemeni k mlátičce..
Ten popis úpravy /bez těch zpožděných brzd/ a dokreslené schéma se do RTS dostalo zcela jistě z Přelouče. Bylo to na cyklostylovaném dvojlistu a přišlo to asi jen 3x, takže se s tím pak letělo na ředitelství, kde měli A4 kopírku Minolta. Jako oficiální TI to určitě už nebylo, protože to bylo někdy v r. 87-88 a podnik měl myslím víc starostí sám se sebou, než aby se ještě staral o smluvní servisy..
po 35ti letech jsem bral změnou materiálu (zestárnutí) plastu.
- Přílohy
-
spojka sm261.gif- (215.96 KiB) Staženo 176 x
Na konci pásku se to chová naprosto stejně jestli je to originál nebo úprava. Tam se na základním tahu pásky nic nemění.
To sinclair
Že nějakou úpravu servisy dostaly se do rukou obyčejných baslířů nedostalo. Já si to navrhnul sám podle mých představ již na původní SM260 a jelikož se mi to osvědčilo, tak to mám i na té SM 261.