Čidlo CO2, teplota a vlhkost namontovaná pod vypínač

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Čidlo CO2, teplota a vlhkost namontovaná pod vypínač

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak chlap se rozhodl, že čidlo CO2, teploty a vlhkosti namontuje pod vypínač do krabice. Aby nebylo vidět.

Máte někdo představu, co tam naměří?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

Dovolím si skromně odhadnout, že nic. Resp. furt to samé.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Ondra2

#3 Příspěvek od Ondra2 »

Pokud tam bude alespoň nějaká rozumná díra nebo štěrbina, tak ty koncentrace CO2 se vyrovnají celkem rychle. Ale vlhkost je úplně mimo, termostaty s měřením vlhkosti od Honeywellu měly reakční dobu cca hodinu a to měly větrací mřížky. Teplota je jasná.
Milan

#4 Příspěvek od Milan »

Přiklonil bych se k témuž názoru , tak jako se nenahromadí v jednom koutě pokoje molekuly kyslíku a v druhém molekuly dusíku , stejně se rozptýlí molekuly CO2 . Je to podobné jakou detekce CO, čidlo nemusí být nutně na stropě , není třeba jako třeba při detekci kouře nějakého tepla, vznášejícího kouř ke stropu , aby byl CO detekován . Samozřejmě v krabici IP65 to asi fungovat moc nebude :) .
Radimosso

#5 Příspěvek od Radimosso »

ZdenekHQ píše:Tak chlap se rozhodl, že čidlo CO2, teploty a vlhkosti namontuje pod vypínač do krabice. Aby nebylo vidět.

Máte někdo představu, co tam naměří?

K čemu potřebuje měřit CO2?
CO bych pochopil, kvůli třeba krbu nebo kotli apod. Mám analyzátor spalin, který nasává a i tomu trvá změna hodnoty i 5sekund , pokud je to jen pasivní měření bez nasávání , tak to počítám budou mnohem delší časy ...
termit256

#6 Příspěvek od termit256 »

Ja jsem to chtel kvuli spinani verani, ale nakonec jsem si to nechal chlapem co mi delal vzduchotechniku vymluvit ze to je blbost a vetrani pomoci toho stejne nikdo nereguluje. Zapina se to spis podle toho jestli je smrad vevnit nebo venku, podle teploty, hluku, jestli jsem doma, apod. Nejake chaoticke spinani podle co2 by do toho jen vnasela chaos.
Ja spis zkousim automaticke vypinani kdyz je venku smog coz mi prijde smysluplnejsi. Prisly mi nejake cidla, ale jeste jsem nemel cas se s tim hrat.

Davat do pod vypinac mi prijde jako blbost, vzduch by kolem toho mel proudit.
ferdislav

#7 Příspěvek od ferdislav »

Tohle schovávání čidel apod. kamkoli, se buď snažím rychle vymluvit a když to nejde tak pěkně zápis do stavebního deníku s tučnou poznámkou a rezervou na kabelech, kdyby dostal rozum : )
Ostatně revize by mu mohla napravit hlavu potom..
Odpovědět

Zpět na „Poradna“