Nejde prodat auto za polovinu -proč?
Moderátor: Moderátoři
Nejde prodat auto za polovinu -proč?
Inzeruje ho jak se dá, snížil cenu na polovinu co ho koupil a není žádný zájemce. Vůz je ještě pár dní vystaven na TipCars, je k tomu i ověření Cebia https://www.tipcars.com/mitsubishi-asx/ ... 43315.html
Prosím nepomohl byste někdo s tím prodejem? Já se v tom nevyznám a on je bezradný.
Pokud tomu ani jeden nerozumíte, dejte to do bazaru. Přímý prodej sebou nese určitá právní rizika a to jak na straně kupujícího, tak prodávajícího. Pokud tomu nerozumíte, tak si z vás někdo udělá půjčovnu.
Pro kontrolu ať si najde na internetu to auto v cenové relaci, co nabízí. Jestli ho jako cizí hledač vůbec najde? A o tom to při inzerci je.
A jak jsem se díval, tak to je informace asi na úrovni toho inzerátu. Že ho nemůže prodat ani za polovinu? Čeho? Asi nákupní ceny, protože za 75 tisíc by ho určitě prodal. Musí se dívat na stejná auta ze stejných let a porovnávat. Pokud by ještě potřeboval auto, tak někdy zjistí, že je lepší ho dalších 5 let projíždět než prodávat a kupovat ve stejném stavu neznámé auto s neznámým stavem.
Auta jsou již po pěti letech tak na té polovině ceny.
Během půl roku se mu ozvali tři bazary a dva "živí" zájemci. Toť vše. Nakonec se ho velmi rád zbavil za 68 tisíc. Bazary nabízely 50 až 55 tis.
Teď jsem kvůli dědictví nechával dělat v bazarech odhad Hyundai i30 - stáří tři roky, nájezd jen 7500 km. Výkupní cena 110 až 120 tisíc. To je třetina ceny nového, polovina prodejní ceny v bazarech.
Položil bych se na otázku, proč bych měl mít zájem si to auto koupit. Už je dost staré, nevzpomínám si, že tenhle typ bych často viděl na silnicích. Možná by mohl mít zájem někdo s čerstvým řidičákem, aby se na něm vyjezdil. Ale asi by hledal něco za míň, aby to, až bude chtít něco novějšího mohl shodit se skály nebo darovat hasičům. Mne by odrazovala taky ta nafta.
Proč to vlastně kamarád chce prodat?
Yarda1 píše:....Proč to vlastně kamarád chce prodat?
Protože už koupil jiného japonce: TP Více na: https://www.suzukiclub.cz/forum-tema/ce ... 58?kols=23
a myslím, že se dal zase napálit jako tenkrát (v r. 2015) s tím Mitsubishi za 310 tis.Kč a teď Vitaru za 370kkč
Je to už starý důvěřivý a bezbranný člověk, proto by si zasloužil nějakou pomoc v této blbé době. Já nevím jak.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill