Běhový versus rozběhový kondenzátor

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tiktak1953

#16 Příspěvek od tiktak1953 »

Dnes bol u mna jeden Ing elektronik a ten tiez povedal,ze dat 8uF radsej!
Tu si pozrite kto to este nevidel, ako sa daju namazat uzatvorene loziska ,ako stianut mnohe lozisko za urcitych pomienok ked nemate stahovak.

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... &start=240
Klob1

#17 Příspěvek od Klob1 »

Mam dotaz. Mohu pouzit pro kompenzaci uciniku u co2čka. Behovy kondenzator, abych nemusel kupovat primo kompenzacni? Dal bych ho paraelne k trafu, jako je ten slaby. Mam tam 3,2 KVar a soused besni. Bohuzel se spletli v desetinnych carkach.
mi-ro

#18 Příspěvek od mi-ro »

Zkus mi vysvětlit, proč soused běsní a jak ho chceš kompenzací tvého COčka uklidnit? A jak to souvisí s desetinnou čárkou? Nebo si stojím na vedení?
..to bude jen ňákej odpůrek
Klob1

#19 Příspěvek od Klob1 »

mi-ro píše:Zkus mi vysvětli, proč soused běsní a jak ho chceš kompenzací tvého COčka uklidnit?

Blikaji mu zarovky a pry praskaji. A pak nemusim prece odebirat tolik jalovyho.
Tak mi jde jestli mohu pouzit i behovy kond misto kompenzacniho. Protoze na 5KVar ze Silka zda moc zbytecny.
Klob1

#20 Příspěvek od Klob1 »

mi-ro píše:Zkus mi vysvětlit, proč soused běsní a jak ho chceš kompenzací tvého COčka uklidnit? A jak to souvisí s desetinnou čárkou? Nebo si stojím na vedení?

Dal se kondenzator, ale misto 3,2 kvar a zadani vypoctu 3200 Var, tak dano bylo 3,2 var. Takze vysledek byl o dve desetinna mista jinde. Rozbehovy kond ne, ale jestli behovy muze byt dan jako kompenzacni.
No potrebuji, abych mohl svaret i kdyz jsou doma. Enetgetika dala merak u me na rozvadec, protoze kazdy v ulici tvrdi, ze je tu slabe vedeni. Jenze ty rekli, ze je vse v poradku. Jenze jak soused predelal elektriku tehdy v baraku, tak je tu problem. Pritom jsem pred tim svarel v pohode. On dela u energetiky a nevim, jak to vyresit. Stale chce vypinat privodni elektriku mi tady. Svarecka ma usmerovac v poradku. Nevim uz co s tim delat.
mi-ro

#21 Příspěvek od mi-ro »

Mě se to zdá celý nějaký divný. Nechápu proč by to mělo sousedovi pálit žárovky a to i když pracuje u energetiky. Tím spíš by měl vědět a nebo najít problém a nechat ho vyřešit. A kdyby mi stáhnul na můj hl. Jistič, zavolal bych na něj benga za poškození cizí věci. A behovy kond by měl fungovat i jako kompenzační.
..to bude jen ňákej odpůrek
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od forbidden »

Soused bude nějakej vychcánek asi. Ta svářečka je nějaký samodomo? Vykompenzováním proudu se sice proudový zatížení drátů o něco sníží, ale podle mě nijak významně a pohasínání žárovek asi nezmizí. Ale uvidíš sám.
Klob1

#23 Příspěvek od Klob1 »

mi-ro píše:Mě se to zdá celý nějaký divný. Nechápu proč by to mělo sousedovi pálit žárovky a to i když pracuje u energetiky. Tím spíš by měl vědět a nebo najít problém a nechat ho vyřešit. A kdyby mi stáhnul na můj hl. Jistič, zavolal bych na něj benga za poškození cizí věci. A behovy kond by měl fungovat i jako kompenzační.

Zkusim dat kond. Tak ucinik mam 0.6 u svarecky, kdyz sepnu. Nevim.
Klob1

#24 Příspěvek od Klob1 »

forbidden píše:Soused bude nějakej vychcánek asi. Ta svářečka je nějaký samodomo? Vykompenzováním proudu se sice proudový zatížení drátů o něco sníží, ale podle mě nijak významně a pohasínání žárovek asi nezmizí. Ale uvidíš sám.

Neni, je kupovana nova. Güde 155 a mam ji uz nejaky ten rok. Mel jsem jinou, ale nebyli dily. Tak mi znamy doporucil tuto, ze ji take ma a ten se nasvarel.
Energetika dala do rozvadece mereni, ale pry to je v poradku. Zkusil jsem zapojit zasuvku za hl jistic, aby to neslo pres barak, a byl kratky privod. Take to nepomohlo. No drive rikal jiny soused, ze je u nich nepatrny bliknuti, pak se nasla faze, kde to nic nikomu nedelalo. Az ted jen tomu jednomu. Nevim co s tim. Protoze pak nemohu svaret jako drive.
Klob1

#25 Příspěvek od Klob1 »

mi-ro píše:Mě se to zdá celý nějaký divný. Nechápu proč by to mělo sousedovi pálit žárovky a to i když pracuje u energetiky. Tím spíš by měl vědět a nebo najít problém a nechat ho vyřešit. A kdyby mi stáhnul na můj hl. Jistič, zavolal bych na něj benga za poškození cizí věci. A behovy kond by měl fungovat i jako kompenzační.

Pry mu se znici spotrebice tim blikanim.
Klob1

#26 Příspěvek od Klob1 »

Tak on dokazal tady uriznout i dreveny sloup od pripojky a spalit a nechat precvaknuty kabel na dve pulky. Byl to privod do druheho baraku, co ma stryc, ale ten nic s tim nedelal. Tehdy energetika nechala, kdyby tam chtel nekdo bydlet.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od forbidden »

Pokud je svářečka tovární výrobek, tak splňuje daný normy. Máš zaplacenej nějakej odběr proudu a jistič o dané velikosti. Jistič nepadá, takže odběr nepřekračuješ. Tím pádem máš vystaráno a o souseda se vůbec nestarej.
Klob1

#28 Příspěvek od Klob1 »

To je vše hezké a pravda, ale já s ním nevydržím, jak zuří.
Nejhorší je, že pak dlužím státu, protože nevydělám, když nemohu dělat. A stát to právě nezajímá, že nemohu dělat. Chce prachy za každou cenu ještě k tomu. Jo měsíční odvody.
p32

#29 Příspěvek od p32 »

Na souseda zavolej policajty zavčas za vyhrožování. Jinak vše jak píše forbidden.
A nezapomeň si zavolat na kontrolu svého distributora energie, že máš podezření na černý odběr. To, že ty něco děláš a u souseda se to projevuje, tak je pouze indikace toho, že je soused na tebe načerno připojenej. Mně tohle říkat soused a chtít mě omezovat a vyhrožovat vypnutím elektřiny, tak má na krku trestní oznámení a jede jak na saních a bylo by jedno, jestli je sníh nebo ne.
Klob1

#30 Příspěvek od Klob1 »

Tak jsem dal kondenzátor, účiník je 0,99 a stejně soused naběhl, že mu blikají ty žárovky.
Předtím mi ukazoval , ale já na té žárovce nic neviděl, jen , když se člověk podívá na vlákno, tak svítí normálně jako jinde jako jinde kdekoli. Nažhavené, vibrace běžná, to spíš problikne slabě v paneláku více od energetiky.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“