Polovodičová archeologie
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
wsh572.Je to 12-bit ADC -10 až 10V nebo 0-10V,ale nevím,jestli to má stejně vývody.Ke kovovýmu WSH jde najít list,k tomu keramickýmu ne.Vytáhnul jsem to z nějaký průmyslový desky,ještě tam byl MAC524C,MAB398 a multiplexery MAC24 a 28.Pak nějaký 741,1458,něco z MHB4xxx a 82xx.Všecky odpory byly zelený 0.25W i s hodnotou na 2 místa(jako 8k25,3k32,4k75 a podobně) nebo ty keramický bílý čtverečkový.Byla to deska CZ výroby 80-90.léta,našel jsem ji v bejvalym ZAZ.
Osobně musím přiznat, že se součástkovou základnou z produkce Výzkumného ústavu matematických strojů žádné zkušenosti nemám. Ani výrobky Tesly Brno jsem nikdy nerozebíral, natož opravoval. Děkuji tedy xy1 a fredisovi za doplňující vysvětelní k AS-101.
Nemám po ruce schéma PU120, tam se nějakým způsobem dá Icbo vykompenzovat potenciometrem. PU120 pak měří jen "čistý" kolektorový proud, převedený stupnicí na betu.
Zapojení v digitálu musí být stejné, jen měří konstantním Ib=10uA, kdežto u PU120 jde Ib nastavit od 10 do 50uA.
Nemáte prosím nějakou metodu kompenzace Icbo u digitálu vyzkoušenu?
Ostatně ji nemají ani jiné, starší konstrukce měřičů tranzistorů ze 70.let, které s Ge tranzistory jistě počítaly.
Díky.
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- maxijaroslav
Dejme tomu sinclair nebo kdo má na to nějaké nostalgické vzpomínky, protože to použil v jeho mládí nějakej strejda z TV komunálu, ale nevidím důvod to používat plošně.
Jednak se mi s bambusem spojujou jiný prdele světa než Tanvald případně Bell Laboratories, jednak to pak zbytečně nenajdou vyhledávače, pokud nějaký další Celeron mimo EB bude něco hledat. A přitom toho je i tady docela dost.