Philips TV upgrage na software s HEVC

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ok1hga

#31 Příspěvek od ok1hga »

iElement píše:Je mi to divné, protože jsem mluvil i s technikem Philipsu a ten mi řekl, že to rozjede, protože na stejným HW jedou i modely z roku 2016, který HEVC v sobě už mají - proto byla moje otázka směřovaná na FW.

podle toho co jsi napsal, jsi v kontaktu s člověkem který to všechno zná a dokonce ti řekl, že to rozjede.
Pak ovšem nechápu, proč hledáš rozumy jinde . . .
. . . obrať se přímo na něho a on ti to vyřeší.
Né že by tady nebyli odborníci, ale jsou tu především praktici, kteří vědí, že se takovéhle "harakiri" jednoduše nevyplatí a jen s tím ztrácíš čas, který by se mohl investovat rozumněji.

Jestli to ale děláš pro to aby ses to naučil, tak oslov toho zmiňovaného technika.
ok1hga

#32 Příspěvek od ok1hga »

ještě jsem něco našel . . .
TPN15-1 tady
a TPN16-3 tady
. . . jsou tam i servisní manuály pro porovnání.

tak si můžeš počíst tady, konkrétně se tam řeší něco jiného, ale objevil se tam jeden zajímavý člověk, zkus ho kontaktovat . . .
iElement

#33 Příspěvek od iElement »

To je právě to. On řekl, že mi nesmí říct, jak to udělat, ale že mi může potvrdit to, na co jsem se ho ptal. To bylo, jestli by to ta TV rozjela a jestli je možné to vyřešit softwarově.

Děkuji ti za odpovědi, pročtu, cos mi poslal.
p32

#34 Příspěvek od p32 »

Já bych to udělal asi jinak. Jak jsem se díval na elektrotanyi, tak je tam SM pro verzi TPN15.1E i pro TPN16.3E. Mrknul bych se na ebay po desce z TV, která to oficiálně umí a vybral bych si to tam samozřejmě cenově. Potom bych se pokusil nahrát firmware TPN16.3E a pokud by ho to natáhlo, tak je to jasné. Pokud ne, tak bych ho přejmenoval na tu TPN15.1E. Je u toho riziko, že se to pak může seknout, ale v záloze by potom byl nákup té novější desky. Mimochodem, i ty funkční v HEVCu jsou nějak ožebračené. Asi je to cenová politika Philipsu a jiná kategorie TV.
ok1hga

#35 Příspěvek od ok1hga »

tady je ke stažení FW k TPN16.3E a návod jak to udělat . . .
. . . ale je otázkou jestli z toho neuděláš cihlu.
jinak jak se popisuje výše: sežeň celou desku.
kokun

#36 Příspěvek od kokun »

iElement píše:To je právě to. On řekl, že mi nesmí říct, jak to udělat, ale že mi může potvrdit to, na co jsem se ho ptal. To bylo, jestli by to ta TV rozjela a jestli je možné to vyřešit softwarově.

A to chceš říct, že to nemůže udělat on (pokud je tedy zaměstnancem Philipsu) ani jako zakázku (samozřejmě placenou)?
Jenže to zřejmě zase nechceš ty, když tady máme ten internet . . . :(
Honza - kokúň

#37 Příspěvek od iElement »

kokun píše:
iElement píše:To je právě to. On řekl, že mi nesmí říct, jak to udělat, ale že mi může potvrdit to, na co jsem se ho ptal. To bylo, jestli by to ta TV rozjela a jestli je možné to vyřešit softwarově.

A to chceš říct, že to nemůže udělat (pokud je tedy zaměstnancem Philipsu) ani jako zakázku (samozřejmě placenou)?
Jenže to zřejmě zase nechceš ty, když tady máme ten internet . . . :(

Tak mě přijde docela logický, že když někam oficiálně voláš, tak se s technikem nemůžeš domlouvat na neoficiálních věcech, když se monitorují hovory. A přijde mi i logický, že to nemůže probírat, protože tím si výrobce jistí, že si to nebudou lidi dělat doma, ale že budou kupovat nový televize. Přijde ti, že bych radši sám měnil desku, který mimochodem stojí 1500, takovou dobu studoval, jak a jestli je to možný a trávil čas tady na fóru, kdyby se s tím člověkem dalo domluvit, že mi to třeba za litr ukáže?

Nebo kdyby mi šlo čistě o to, aby to ta TV uměla, že by mi bylo za těžko koupit za 500 set-top box? Asi ne.
iElement

#38 Příspěvek od iElement »

p32 píše:Já bych to udělal asi jinak. Jak jsem se díval na elektrotanyi, tak je tam SM pro verzi TPN15.1E i pro TPN16.3E. Mrknul bych se na ebay po desce z TV, která to oficiálně umí a vybral bych si to tam samozřejmě cenově. Potom bych se pokusil nahrát firmware TPN16.3E a pokud by ho to natáhlo, tak je to jasné. Pokud ne, tak bych ho přejmenoval na tu TPN15.1E. Je u toho riziko, že se to pak může seknout, ale v záloze by potom byl nákup té novější desky. Mimochodem, i ty funkční v HEVCu jsou nějak ožebračené. Asi je to cenová politika Philipsu a jiná kategorie TV.

No, mě jde právě o to, abych to nebricknul. To už by bylo pro mě celkem neřešitelné. Že bych to přejmenovat, mě napadlo jako první, ale protože nevím, jak to Philips má v kódech, že ten FM pak pozná, že to má jinou základovku nebo cokoliv jinýho a celý se to zablokuje.

Proto jsem chtěl vědět, jestli někdo s tímhle čistě SW updatem nemá zkušenost...
iElement

#39 Příspěvek od iElement »

ok1hga píše:tady je ke stažení FW k TPN16.3E a návod jak to udělat . . .
. . . ale je otázkou jestli z toho neuděláš cihlu.
jinak jak se popisuje výše: sežeň celou desku.

Jojo, o tom vím. Mám to tu v záložkách už tři týdny 😁
piCZus

#40 Příspěvek od piCZus »

Takovém mám nejraději, nenapíše, co všechno ví, přijde tady jako jeliman, ze všech tady tahá rozumy a nakonec sdělí, že už to ví.
Proč jsem asi tady napsal:
... najdi na NETu návod/kuchařku (pokud existuje), dej ho sem a potom se tu dá něco probírat ...
ok1hga

#41 Příspěvek od ok1hga »

tak proč jsi sem ty odkazy nedal hned na začátku ?
od všeho co už máš . . .
nejenže bychom věděli jak už jsi s tím daleko, ale pomohl bys tím i dalším případným zájemcům na fóru.
Od toho totiž tady Bastlírna je.
josef_novak

#42 Příspěvek od josef_novak »

Nedá se než souhlasit, takoví špekulanti jsou .....
Kremik

#43 Příspěvek od Kremik »

Evidentně tady nejde jen o jednu televizi pro vlastní potřebu.
iElement

#44 Příspěvek od iElement »

Tak já už fakt nevím. Ptal jsem se na otázku, jak to udělat, aby se to nebricklo. V tom odkazu, ale není, jak přehrát TPN15.1E na TPN16.3E, jen jak aktualizovat danou verzi.

Dal jsem vám na začátku jasný informace a otázku. Spousta z vás se tu babrá v úplně jinejch věcech. Přijde mi i dost logický, že pokud vím o zmíněných verzích FM, tak asi i vím, kde je najít. A pokud už píšu někam na fórum, tak to u mě znamená, že už o tom mám něco načteno, nahledáno atd. Fórum beru jako poslední možnost, když už prostě nevím. Mimochodem mi na to stále nikdo neodpověděl, pořád tu řešíte něco jinýho. Otázka zněla: jak dohrát kodek do aktuální FW verze nebo jak aktualizovat FM z 15.1E na 16.3E.

Kremik: Evidentně víš něco líp než já. Tyhle rozumy a konspirační teorie si můžeš nechat jinam.

Až nebo jestli budu vědět, jak to udělat, tak se s tím mile rád podělím, aby se to vlákno mohlo uzavřít.
ok1hga

#45 Příspěvek od ok1hga »

víš co je tohle za konektor ?
a víš na co se používá ?
Přílohy
konektor.jpg
konektor.jpg
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“