Monitor AOC 9GLRsa

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
liborr

Monitor AOC 9GLRsa

#1 Příspěvek od liborr »

Obraz horizontálně stažený,cca 5cm z každé strany.Kapacity se zdají být OK.Nenašlo by se schema? Dík
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Opravoval jsem stejnou zavadu na monitoru AOC 9Klr a tam to zpusobovaly studene spoje na nejake civce, nebo budicim trafku (presne si tu soucastku uz nepamatuji je to uz delsi dobu, ale vim, ze jeden z techto vyvodu byl blizko umelohmotneho koliku, na kterem byla DPS nasunuta - pri pajeni jsem musel davat pozor, abych tento kolik neposkodil). Zavada je v obvodu KSR a schema jsem na to nepotreboval, ale na AOC 9Klr ti ho muzu poslat.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jef111 »

Bude tam někde napsaný typ šasi nebo aspoň kód PCB. Přesně tento monitor si teď nevybavuju, zkus o tom šasi zjistit něco víc. Bude potřeba zjistit zda je to způsobeno buzením, výkonovým stupněm (okolo VN trafa) nebo korekcemi.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
liborr

#4 Příspěvek od liborr »

Je to model9GlrsA, FCC ARSCM 9950 a DPS 715A74-1ACMPC-S995P.Jinak všechno jede v poho.Při maximálním roztažení horizontálu a zoomu v menu je z něj 17" :-)Za schéma bych byl vděčný.Mám jen schema 5Klr a myslím,že tam je rozdíl.Tento monitor má v podstavci i repro,takže je na DPS řešeno i napájení repra.
breta1

#5 Příspěvek od breta1 »

Pokud je v pořádku H-linearita a funguje H-SIZE a korekce podušky a obraz je zúžen ve všech modech, bude s velkou pravděpodobností chyba v impulsních kondenzátorech. Nemusí být schema, stačí prověřit jen ty kondy na 1500V či 2000V. Chce to poctivě změřit kapacitu, není těch kondů tam moc, vždy jeden konec odletovat a měřit -z vlastní zkušenosti vím, že když se změní kapacita např. z 5n6 na 5n (a to se opravdu stává, i když mi není jasné proč, protože kondy nemusí být viditelně prasklé či nafouknuté), dělá to přesně uvedenou závadu.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jef111 »

S 15" monitorem bych tohle rozhodně nesrovnával, je to zcela něco jiného. Přímo k tomuto typu jsem schéma nenašel ale na eserviceinfo.com je schéma od nějakého 9Klr, bude to podobné. Pokud sedí jas a kontrast, budou napětí ze zdroje v pořádku, proto hledej chybu v těch impulsních kondenzátorech.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Jindra

#7 Příspěvek od Jindra »

Liborr napiš adresu kam to mám poslat našel jsem schema AOC Spectrum 9G Series-S995P

Jindra :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“