Stavba zesilovače 150W

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vybihal

#91 Příspěvek od vybihal »

Zdravím,
já dělám obostranné plošňáky tak, že z fólií s plošňákem slepím obálku
(raději trochu větší) do té vložím kuprextit a obálku dám mezi dvě skla.
Skla stáhnu např. kolíčkama na prádlo, nebo ohnutým plechem do tvaru U. Pak osvítím jednu stranu a potom druhou.
VyBiSu
stepa
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od stepa »

to pejsvidek: ctes co ti tady piseme? Nekdy minuly tyden jsem ti psal, ze si mas udelat na pozitivu(navrhu) pomocny body a pak v desce vyvrtat diry podle tech bodu a folie sesadit! Osvitit z jedne strany, potom z druhe a vyvolat. Leptani uz je potom rutina.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Pejsvidek »

stepa píše:to pejsvidek: ctes co ti tady piseme? Nekdy minuly tyden jsem ti psal, ze si mas udelat na pozitivu(navrhu) pomocny body a pak v desce vyvrtat diry podle tech bodu a folie sesadit! Osvitit z jedne strany, potom z druhe a vyvolat. Leptani uz je potom rutina.

Jo jenze, vrtat do ty desky se mi nechce, navic to podle toho nebude uplne presny. Mnohem lepsi se mi zda raci zafixovat polohu folii vuci sobe a pak i k plosnaku.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od stepa »

No nevim, podle me to presnejsi byt nemuze....navrtas dirky(proc nevrtat? :) ), podle nich sesadis folie a zafixujes k sobe. At uz izolepou, kolickama se sklem, nebo cimkoliv jinym. BTW folie jsou dobra vec, ale musis to vytisknout na minimalne 2 a sesadit to dohromady, protoze jedna folie je malo :? (vlastni zkusenosti-musel jsem sesazovat dokonce 3)

BTW ta obalka od vybihala neni spatna
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Pejsvidek »

A jak mam udelat ze dvou folii obalku ? Nejak sem to nepochopil. Na kazdou folii si vytisknu jednu stranu plosnaku
vybihal

#96 Příspěvek od vybihal »

Úplně jednoduše - jednu fólie nech větší tu menší na ni polož a samolepkama je přichyť k sobě. Samozřejmě obrazce přesně na sebe a ještě je lepší je dávat emulsí nebo barvou k mědi.
VyBiSu
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Pejsvidek »

vybihal píše:Úplně jednoduše - jednu fólie nech větší tu menší na ni polož a samolepkama je přichyť k sobě. Samozřejmě obrazce přesně na sebe a ještě je lepší je dávat emulsí nebo barvou k mědi.

Aha, ted uz to chapu :) diky
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Pejsvidek »

Zdravim, tak mam dalsi problem. Nevite cim mam propojit ten zesilovac s reprakem ? Nevim ted proudvou hustotu medi. Bude to mit vykon 200W a napajeci napeti 36V se zatezi 4Ohm. Koukal sem se na klasickej kytarovej kabel, ale ma uvedenej jenom maximalni proud... Mohl byste mi nekdo prosim poradit ?
stepa
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od stepa »

Cim vic tim lip :) . Vetsim prurezem se lip siri proud a nevznika na kabelu ubytek na delku. Zalezi taky jak mas ten kabel dlouhej. Napis jak to bude dlouhy.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Pejsvidek »

stepa píše:Cim vic tim lip :) . Vetsim prurezem se lip siri proud a nevznika na kabelu ubytek na delku. Zalezi taky jak mas ten kabel dlouhej. Napis jak to bude dlouhy.

No rekl bych tak 3 metry. De taky o financni stranku. Nevim kde mam sehnat stinenej kabel prurezu 2,5mm2... A navic potrebuju vyresit i cim propojit reproduktory v repraku
Sendyx

#101 Příspěvek od Sendyx »

A proč by měl být reprokabel stíněný ?
stepa
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od stepa »

8O proc stineni? Dyt to je "silovej" prenos. Dej tam dvoulinku aspon 2 mm2 prurez.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Pejsvidek »

Aha, tak to je asi nakej muj omyl, sem myslel ze to stineny byt musi. Ale tim lip :) A uvnitr reprobedny ma byt kabel stinenej ?
Sendyx

#104 Příspěvek od Sendyx »

No, radši tam dej optické vlákno :D
stepa
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od stepa »

Co mas porad s tema stinenyma kabelama? Proc by mely byt stinene v reprobedne? Natahej tam ty same, jako tahas od zesu k repro. neni v tom zadna veda.
Sendyx píše:No, radši tam dej optické vlákno :D

:lol: A proc rovnou nepouzit supravodic :?: Nebo novinku dneska nanotrubky :?:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“