Ergonomická myš

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

Ergonomická myš

#1 Příspěvek od p32 »

Byl jsem požádán, abych vybral nějakou ergonomickou myš k NB. Že se to lépe drží a je to k ruce (pravé) ohleduplnější než normální myš. Protože se v těchto věcech opravdu nevyznám, tak se tady dotazuji na to, jaké s tím máte zkušenosti. Jaký to má smysl, jaké jsou druhy, tvary a proč ano a proč ne. Jak jsem se díval, tak některé mají v sobě i kousek zlata aspoň podle ceny. Takže budu rád za jakýkoliv přispěvek k věci.
sr71

#2 Příspěvek od sr71 »

používám už skoro rok tuto a jsem spokojen
https://www.czc.cz/trust-verto-ergonomi ... yuEALw_wcB
Bernard

#3 Příspěvek od Bernard »

Je i ve verzi wireless, já už bych kablík nechtěl, i za cenu občasné výměny článku.
Burajko

#4 Příspěvek od Burajko »

Odporucam tuto. https://3dconnexion.com/sk/product/cadm ... -wireless/
Asi skoda na notebook...
Naposledy upravil(a) Burajko dne 26 lis 2020, 20:38, celkem upraveno 2 x.
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Mám Trust Verto (22885) (jako sr71) - trochu divně vypadající, ale zápěstí Ti poděkuje. Zvyká se na ni ale dobře. Není nijak drahá, mám ji přes rok, používám hodiny denně, přesto funguje spolehlivě. Boční tlačítka má, existuje i bezdrát.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
termit256

#6 Příspěvek od termit256 »

Taky venuj pozornost poctu tlacitek, kdyz si zvykne ovladat spoustu veci jen mysi, nasledne mohou tlacitka chybet.

Ja mam ruzne po mysi umistenych 13 tlacitek a v operce palce jeste tlacitko "shift" pri jehoz stisku maji vsechna tlacitka dalsi alternativni funkci, takze jich mas teoreticky 26 :-) Tahle konkretni mys se uz ale bohuzel nevyrabi a kdyz jsem koupil jinou, chybely mi tlacitka do te miry, ze jsem si tuhle opatril starsi na bazosi.

Jinak je dobre kdyz ma mys akumukator ktery se da vymenit a da se nabijet tak ze k ni pripojis kabel a pracujes s ni jako s dratovou. Zkontroluj jestli je tam standartni konektor, byvaji tam ruzne tvarovane zrudy a kabel standartni velikosti do ni nevleze.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Díky za info, asi to vyhraje ta Trust. Chce to dcera a jak každá baba neví, co chce, ale chce to. :lol:
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

Trust Verto mám asi rok - půl roku zlobí, přestává reagovat na pohyb, tlačítka, kolečko ok. Pak zase chvíli jede, pak zase ne!
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Zatím si nestěžuje. Koupil jsem ji s drátem ať nemusí řešit baterky v blbou chvíli.
robo

#10 Příspěvek od robo »

https://www.tsbohemia.cz/canyon-bezdrat ... 53678.html
Tuhle jsem objednal, jsem na to zvědav.
Cust

#11 Příspěvek od Cust »

p32 píše:Zatím si nestěžuje. Koupil jsem ji s drátem ať nemusí řešit baterky v blbou chvíli.
Tak jsem ji zkontroloval - dopustil jsem se omylu, vypadává konektivita - tedy zasekává se jak pohyb, tak i tlačítka. Snad je problém jen u mě - zkontroluji studeňáky kolem vysílače.
Cust

#12 Příspěvek od Cust »

Ha, studeňák asi. Šroubovákem jsem pomačkal všechny spoje v myši a myš jede už půl hodiny bez kousnutí.
Tedy k recenzi: Je to dobrá myš :-) ale nesvědčí ji hrubší zacházení (používal jsem ji k notebooku a byla stále na cestách). Tlačítka má příjemné, kolečko taky. Do ruky mi padne dobře - mám větší ruku.
:lol:
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Zrovna mi řikala asi před půl hodinou, že je s ní spokojená. Jinak připomínám, že to má kabel.
Cust

#14 Příspěvek od Cust »

jj, mám stejnou jen s RF...
robo

#15 Příspěvek od robo »

Tak co potkán Canyon? Pohodlně držící se myška. Příjemná na dotek, tlačítka i kolečko ok. Z čeho mám obavu tak z povrchové úpravy. Myš je z takového na dotek příjemného materiálu. To byla myš a klávesnice od MS taky než se začal ten na dotek příjemný povrch rozpouštět a změnil se na lepkavý hnus. Není to od MS ale s touto povrchovou úpravou mám obecně špatné zkušenosti.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“