Doplnění audia k TV

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
houmr

#16 Příspěvek od houmr »

Tak jsem před týdnem sluchátka instaloval. Televize Toshiba VESTEL, STB SENCOR s dvojitým tunerem. ten je k televizi připojen přes HDMI. Výstupní audio je na SCARTu televize přítomno i při přepnutí na HDMI, ale protože je obsazen SCARTEM od starého DVD s HDD, vzal jsem zvuk přímo ze SCARTu STB a přes reproduktory k počítači a JACK rozdvojku jsem to prohnal do sluchátek. Zpoždění obrazu za zvukem nepostřehnutelné, problém hluchých rodičů tak vyřešen.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

No, to si jen myslíš. Ještě si užiješ.
houmr

#18 Příspěvek od houmr »

To si užívám stále, zejména když máma utírá prach a pak týden čekají než přijedu a ty vypojené kabely dám zase zpátky... a to přesto, že jsem současnou kombinaci TV, DVBT2, DVD s HDD, DVBT1 s HDD, při stěhování pokrátil o satelit, video a audiozesilovač...

Jinak cca pře 8 lety jsem podobnou kombinaci dělal tchánovi mého známého, ti měli nějaký terminál ke kabelovce a tam ten časový nesoulad dělal možná půl vteřiny. Jemu to sice nevadilo, ale ty sluchátka pouštěly sykavky nepříjemně ven a to vadilo to jeho manželce. Tehdá to vyřešily jiné sluchátka.

Jinak ten SENCOR sám dokáže při přeskakování v TimeShiftu vyrobit nesoulad zvuku a obrazu kolikrát až několik vteřin...
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Buď rád za takové starosti. Až tu nebudou, tak si ještě vzpomeneš.
houmr

#20 Příspěvek od houmr »

To mi povídej, jak ti moji, tak partnerky rodiče už jsou ve vyšším věku a díkybohu zatím v páru a v rámci možností funkční. Ale samozřejmě mne znepokojuje, že zítra to tak být nemusí.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“