"Chytrá" domácnost ?

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

"Chytrá" domácnost ?

#1 Příspěvek od mi-ro »

Pokud to není hoax, článek vystihuje naprosto přesně situaci. A to je jeden z důvodů, proč bytostně nesnáším už i slovo SMART. Čím dřív se globální síť po.sere, tím líp!!!
..to bude jen ňákej odpůrek
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

To snad není ani tak vina globální sítě, ale v první řadě uživatele který je ochoten to provozovat. Hlavně mi je nejasné, proč nevyžaduje a neprovozuje základní věc, přepnutí do místního/autonomního režimu ihned při ztrátě spojení na ten svůj cool server.
Jinak souhlas s tím, že novou totalitu nejvíc ochotně připravujou tihle užiteční blbi - IT svazáci a nadšenci.
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

:D pobavilo :D taky bych to nechtel. sic mam robotaka ktery taky tak dokaze fungovat (samsung) ale tu ficuru vyuzivam spise jen pro zabavu jednou za mesic, vetsinou jej poustim kdyz jsem doma abych jej mohl vykopat z pripadnych zaseku. pekne to ukazuje jak jsou ti amici blbi :D
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Už jsem tu někde psal o tom, že objem inteligence na kilometr čtverečný má konečnou hodnotu? A že se o ni lidi musí podělit i s věcmi, protože s rostoucím počtem SMART udělátek v autech, vysavačích, telefonech, televizích, kamerách, foťácích, pračkách, myčkách a v domácnostech vůbec, na nás, myslím jako na lidi, nakonec nezbude?
Asi jo, určitě jsem to psal.
Tento trend ředění inteligence mi radost nedělá, a už vůbec ne ochota blbců tomu trendu pomáhat.
Takže ten článek nemusí být hoax.

EDIT: dvě opravy nedo- a překlepů... pardon
Naposledy upravil(a) Hill dne 18 lis 2021, 13:13, celkem upraveno 2 x.
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Hill píše: objem inteligence na kilometr čtverečný má konečnou hodnotu?

Kubický!
Takže když letí ten zas****** Muskův vláček, okolo to podle toho vypadá.
termit256

#6 Příspěvek od termit256 »

Sproste slovo neni smart, ale cloud.
dj_Paul

#7 Příspěvek od dj_Paul »

kolegům z Pasadeny jsem tento týden musel natočit video o tom, jak se za pomocí RFID karty mají přihlásit do ERP systému.

Pak jsem si vzal na zbytek dne volno a šel se ožrat.
Crifodo

#8 Příspěvek od Crifodo »

Když smart neví, že po ztrátě spojení s cloudem se má přepnout do autonomního režimu, tak je spíš dumb než smart.
I se svým majitelem.
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Ze dana vec neumi fungovat v autonomnim rezimu neni o hlouposti, ale o obchodnim modelu vyrobce.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Mozno si aspon par ludi uvedomi ake k****iny nakupili. Staci zrusit server alebo urobit na nom nejaku upravu (zakazat pristup z nejakej krajiny alebo pre starsie zariadenia) a ich majetok prestane fungovat.
Michal22

#11 Příspěvek od Michal22 »

Já myslím, že zde selhaly EU i jednotlivé státy - u těchto výrobků by mělo být povinností to, že umějí fungovat autonomně, bez přístupu k internetu.

A propo - nejjednodušším způsobem, jak někoho odposlouchávat, je údajně provést nabourání do jeho chytrého vysavače...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Achab

#12 Příspěvek od Achab »

Do instalace v domě si necpu, co nedokážu sám opravit, protože chci bez problémů svítit a ne pořád něco řešit. Elektroniku pouze tam, kde není jiné řešení. Když už, tak komponenty musí být snadno nahraditelné za přiměřenou cenu. V jednoduchosti je vtip. "Inteligentní domácnost" nechci ani zadarmo...
Naposledy upravil(a) Achab dne 28 lis 2020, 11:30, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hubert_79 »

Ani za nic bych si takové věci domů nedal. Nevidím přínos, který by to znamenalo; naopak o sraní se s nastavováním a podobně by určitě nebyla nouze.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
eleferner

#14 Příspěvek od eleferner »

Tohle je jeste sranda, ve firme se kterou spolupracuje muj zamestnavatel se stal mohem horsi prusvih: nejak se do jejich vnitrni site dostal ransomware. Pri vysetrovani vyslo najevo, ze za to muze "smart" invertor pro fotovoltaiku, kterou meli na strese. Zkratka v nem byla bezpecnostni dira, kterou utocnicni vyuzili a tim se do te vnitrni site dostali. Tyhle ruzne "smart krabicky" budou do budoucna obrovsky bezpecnostni problem, protoze dnes typicky hardware zbastli v Cine a firmware slepi ze vzorovych zdrojaku v Indii. Jakakoliv podpora konci okamzikem prodeje, spousta techto "smart" kramu nema ani moznost uzivatelskeho update firmwaru (JTAG atd. nepocitam).

No, kdo chce kam...
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Ano, bezpecnost (resp. jej absencia) je obrovsky problem tychto smejdov. Ale vacsina ludi to nikdy nepochopi.

Vo firmach vsetky nebezpecne smejdy musia byt v oddelenej VLAN.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“