STB Di-Way Pro 2020
Moderátor: Moderátoři
Re: STB Di-Way Pro 2020
Celeron píše:Pár dní tu testuju tenhle STB. Zatím jsem nenarazil na žádnej problém...
Za mě dobrý, jdu ještě pro jeden. Měl jsem na stole o několik řádů horší hrůzy.
Jsem se tedy spolehnul na tvoje testování ale bohužel asi mám pech na špatný kousek:
1. co mi nejvíc vadí - nahrává to, jen když se mu zrovna chce, mám tam nastaveno několik týdenních pořadů, které bych rád zkouknul až na ně mám čas, ale vůbec se v nastaveném čase nezapne. Úspěšnost nahrání je tak 10%. Jednou jsem byl zrovna u toho když se výjimečně zapnul, stihl jsem TV přepnout na HDMI vstup ale bohužel už jsem nestih přečíst jakousi chybovou hlášku (anglicky) a zas se to vyplo. A třeba včera jsem byl u TV v čase, když to mělo zapnout a nic, zapnul jsem to ručně a ručně spustil nahrávání.
2. občas (zatím dvakrát) po zapnutí nezobrazil nic, jakoby neměl signál, přitom normálně to ukazuje nejmíň 80% sílu a 100% kvalitu signálu - vypnutí/zapnutí to vyřešilo.
3. občas (tak jedno z deseti zapnutí) nepřipojí USB zařízení (mám tam fungl novou fleshku 32GB).
Asi ho budu reklamovat, bohužel do 14-ti dní jsem to nestihl vrátit.
Bod 2 Signál a kvalitu mám 100% a nikdy se mi nestalo to co popisuješ.
Bod 3 s USB nemůžu sloužit, mám k němu trvale připojený SSD v krabce USB.
Mám doma 2 ks 2020 a u přibuzných 3 ks a vše se chová mravně.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
1920x1080/28K/50Hz tak monitor maká, zobrazí stejnej formát jako je nastaveno v STB.
Když ale přepnu na jakejkoliv program mimo ČT, tak monitor stále ukazuje rozlišení 1920x1080/28K/50Hz ale za 3-5 sekund se obraz kousne. V ten moment se kousne i zvuk, kterej beru z digitál Cinče na STB.
Jenže divný je, že to dělá jen občas. Pak je několik dní bez problémů a pak zase znova. Pokud ten STB na zkoušku připojím přes HDMI s TV Samsung nebo Panasonic tak to neudělá nikdy, celý týdny bez problémů.
Ještě jeden poznatek, pokud na STB nastavím výstupní formát 576I tak se PC monitor přepne taky na 576I a problém zmizí. Jenže při dalším zapnutí STB se vše vrátí na 1920x1080, takže taky nepoužitelný.
Nějakej problém s komunikací mezi STB a PC monitorem přes HDMI kabel?
Zkoušel jsem i jinej PC monitor Philips a s ním jsem se do stavu zakusování nedostal nikdy. Takže nakonec nějakej bug v AOC monitoru?
Mně se třeba stává u jednoho IBM monitoru, že pokud ho vypnu do SB, PC si myslí, že je odpojený a rozhodí nastavení oken. Žádný jiný monitor to nedělá.
Kabel jsem dal úplně novej a je to stejný. V AOC monitoru jsem zkusil druhej HDMI vstup, stále stejný. Přinesl jsem druhej STB 2020 a zase stejný. Zkusím si půjčit jinej STB a zkusím taky na delší dobu jinej PC monitor aby se ukázalo kde je dílo.
Poslal jsem to teda na reklamaci. Odpověděli mi: závada se neprojevila, zřejmě mám prý nekompatibilní USB flash disk (který jsem měl prý poslat se zařízením k otestování) a preventivně vyměnili základní desku.
Připojil jsem tedy jiný disk a po opravě se to chová následovně (jak jsem si myslel - viz Edit...):
Pokud je v době plánovaného týdenního nahrávání zapnutá televize připojená přes HDMI, přičemž to HDMI může i nemusí být na TV zapnuté (přepnuté, aktivní), tak nahrávání normálně funguje. Pokud je ale televize vypnutá, nenahraje se nic.
Tak to teda nevím, co s tím budu dělat...
Edit: tak už zase nevím, udělal jsem test při vypnuté televizi a nahrálo to. Tak to asi funguje, jen když jsem o víkendu na chalupě. Přes týden bez mé přítomnosti to z asi 6-ti nastavených programů nenahraje nic.