Ona tam ta stará 35 fakticky vede, překopán byl jen krátký úsek Turnov - Přepeře. Což lze objet buď přes Ohrazenice nebo směrem na Sychrov. Ale není to dobrá cesta.Hill píše:...podél D35 od Turnova na sever totiž dodnes souběžná 635 (jako bývalaá 35) nevede, až nakonec byly úseky Turnov - Hodkovice a Kosmonosy - Bezděčín (tam objížděči jezdili městem, a to se tam kříží silnice D10, 610, 16 a 38, okresky nepočítám), tak nakonec zase tento úsek osvibodili od poplatků, jako před lety.
Dálniční známky elektronicky - stejná cena???
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Zas třeba na okruhu (D0) to potřeba není, což je malé, leč stále bezvýznamné plus.
No a aby se platící motorista trochu potěšil, tak letos bude otevřeno celých asi 16 km dálnic.
Anebo taky můžu jet po trase, kterou mám naježděnou léta ještě s Ferdou (forman 1,3 SPi) a není na ní ani kilák dálnice - z Třebový jedu do Litomyšle a Mejta normálně po II/358 a I/35, za Mejtem v Zámrsku uhejbám doleva na I/17 a po ní valím na Hrochův Týnec, Chrudim, Heřmanův Městec až do Čáslavi - tu projedu po okruhu a vyjedu z kruháče místo na Kutnou Horu doleva přes most po II/337 směr Uhlířský Janovice. V Uhlířskejch Janovicích uhnu na II/335 a po ní pokračuju směr Sázava nad Sázavou. V Sázavě po sjezdu prudkýma serpentýnama přejedu most přes Sázavu a najedu na II/110, po který upaluju přes hory doly lesy louky Kozmice a Soběhrdy až do Benešova. Tam projedu přes centrum za nádraží, uhnu doprava směr Týnec nad Sázavou po II/106, v Týnci zase přejedu přes most na pravej břeh Sázavy a jedu dál po II/106 přes Chrást nad Sázavou do Krhanic - na konci dědiny uhnu doleva a zase přes most přes Sázavu k lešanský posádce.
Celá trasa měří asi 170km a jezdím ji s velkou rezervou za 3 hodiny čistýho času (podle plánovače 2 hodiny 56 minut) - a se spotřebou v průměru kolem 6,5-6,7 litru na 100. Neboli Drobek spucne na jednu cestu jen kolem 11 litrů ze svý 55litrový nádrže. Většinou při takový cestě tankuju na Kujebáku před Vysokým Mejtem na TankONO. Co je ale nejdůležitější - obě trasy mají rozdíl v době jízdy jenom kolem 10 minut, ale ve spotřebě je to 5 litrů - a to mám opakovaně ověřeno. Odkaz na trasu je https://mapy.cz/s/mogosuluva - těch "průjezdních bodů" po trase si nevšímejte, ty jsem musel nadefinovat, aby mi "Velký našeptávač" přestal vnucovat cestu podle sebe výhodnější.
Takže finální rozsudek - kvůli ušetřeným 10 minutám musím pro JEDNU cestu do Lešan zaplatit dálničku a ještě minimálně 140-150 babek za benál NA JEDNU CESTU - tam a zpátky je to samozřejmě o dalších cca 150 babek za beneli víc ...
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Teď nedávno jsem jel trasu Praha (západní kraj) - Přimda und zurück. Nějakých 150 km jedna trasa, z toho 136 km po dálnici (D5 km 0 až EXIT 136); spotřeba? Lehce přes 6l. Ford Fusion 1,4 (59 kW). Benzín.
Přitom je to potřeba obráceně. Když jsem jezdil v služ. TDI 2l/103kW, tak se dalo řadit ob jeden stupeň, páč si s tím motor lehce poradil. A měl šestku pro dálnici - i tak se mi občas stávalo, když jsem nespěchal a jel poklidně po dálnici, že jsem měl snahu tam řadit ještě sedmičku(která tam nebyla), aby to tolik netočilo. No a slabší motůrky mají jen pětku a na dálnici už se docela zbytečně vrtěj.
- tomasjedno
Jestli ono to nebude tím, že auta s relativně slabými motory jsou cílena na uživatele, kteří mají hluboko do kapsy, a tudíž je třeba konstrukci ošidit, aby se výrobek zlevnil a přitom nekonkuroval lépe vybaveným modelům.PavelFF píše:Mně vždycky připadalo nelogický, že do aut s relativně silnejma motorama dávají běžně 6 rychlostí a se slabejma motorama jen 5.
Přitom je to potřeba obráceně.
- tomasjedno
xsc píše:Ona tam ta stará 35 fakticky vede, překopán byl jen krátký úsek Turnov - Přepeře. Což lze objet buď přes Ohrazenice nebo směrem na Sychrov. Ale není to dobrá cesta.
Dovolím si nesouhlasit: původní silnici 35 od Ohrazeníc na Liberec rozšířili o souběžnou a z nich udělali R35, kterou posléze zpoplatnili (stejnš, jako to udělali se šestkou z Varů na Cheb, tak se dal ten zpoplatněný úsek projet šoustkami snad ještě klikatějšími, než pětatřicítka přes Rohozec a Frýdštejn. Dvakrát i víckrát ročně jsem tudy jezdil, a po léta jsem známku nepotřeboval (asi nejlepší byly zimní cesty v zamrzajícím Trabantu přes Frýdštejn a Kopaninu do Jablonce, obvykle byly lépe udržované, než placená dálnice). Prostě mezi Turnovem a Libercem většina I/35 zanikla a žádná souběžní původní jednička přešíslovaná na dvojku podél rychlostní, přejmenované pak na dálnici, nezůstala.
[quote]V souvislosti s výstavbou dálnice D35 a silnice pro motorová vozidla I/35 se počítá, že většina délky stávající silnice I/35 se stane silnicí II/635, a to v úseku Turnov - Hradec Králové - Mohelnice - Olomouc. Se svou délkou cca 217 km by se měla stát nejdelší silnicí II. třídy v ČR. [/url]
Jak je vidět, s žádnou II/635 v úseku Turnov - Liberec - (Bílý Kostel - Kristýna) jako alternativou se výhledově ani nepočítá. Tém, že integrovali starou pětatřicítku do dálnice, musela by se souběžně postavit nová. K tomu nikdy nedošlo, tak bylo konečně právem zpoplatnění zrušeno. Na jak dlouho, nevíme - tady se předpisy mění i dvakrát týdne...
Měl jsem tu někde autoatlas ze semdesátých let, ale bude asi v nějakých spodních vrstvách, najít nemůžu. Pamatuju ale ještě, jak jsme jezdili do Sychrováku, přes Hodkovice a vyjížděli v Rochlicích za přejezdem. Ze staré silnice tedy mohlo zbýt celkem 6 km, víc ne. K těm dalším kilometrům se jen přidaly další dva pruhy.