Fabia - demontáž klikovky
Moderátor: Moderátoři
BTW - viděl tys vůbec někdy výměnu třeba takovýho hlavního šálu = kluznýho ložiska výstředníkovýho hlubokotažnýho lisu s tlakem 500 tun? To jsou bratru 3 metráky ložiskový kompozice jen to fikne ... A podle tebe taky zcela tutově z jednoho kusu ...
A kutilmile - nelituju tě
Jenže na těch motorech to aspoň šlo a byly na to k dostání ND s příslušnýma rozměrama včetně novejch pístů i s čepama a kroužků a nebo taky fungl nový vložky válců včetně měděnejch podložek na srovnání vejšky. To už na motory z produkce po roce 2010 minimálně z koncernu sehnat nejde, VW uplatňuje technologii tlakovýho lití hnilíku koupenou v roce 1991 právě spolu s AZNP tak striktně, že ani jiný motory do osobáků než s tvrdě zalitýma nikasilovýma vložkama neprodukuje ...Sandal píše:Dělal to tak každej, kdo si dělal generálku doma. ..danhard píše:Když se mi kouslo MB-čko, tak jsem dělal taky jen výbrus kliky a nový šály
A dotahoval jsem to s citem
Sadra17 píše:danhard píše:Jak by jsi EKKARE měnil šály na klice jednu po druhý bez demontáže kliky ?
Ty jsi machr, určitě na to máš nějakou metodu
jde tostačí povolit kliku a šálu "podvlíct"
Když už dělám hlavní lágry na klice, tak by asi stálo za to kliku vyndat a přeměřit, popřípadě ji nechat přebrousit. A co axiální ložiska kliky? Na ty seru, že jo, to bych musel tu kliku vyndat. Kluci nepanikařte, těhle motorů se rozebralo spousta a po složení (s novejma lágrama) se to točilo jak kolovrátek, takže žádnou paniku, že se nesměj povolit pánve hlavních ložisek na klice. Vim o tom že je to v předpisu ale nevim o nikom komu by se ten blok zkroutil. Pokud se blok přecejenom zkroutí, tak se motor vyhodí. Stejně by tak dopad, protože s vylágrovanym motorem se dlouho jezdit nedá.