Loger udalostí

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ypsi

Loger udalostí

#1 Příspěvek od ypsi »

Zdarec.
Neviem či som dobre pomenoval vlákno, ale ide o toto. Z ničoho nič mi začal NTB hádzať aplikácie do pozadia. Tzn, píšem tento príspevok, a zrazu je okno prehliadača "v pozadí", nie minimalizované, ale proste neaktívne.
Alebo, hrám hru, a vyhodí ma do prostredia WIN, hra je zhodená na lište.
Nápadne sa mi to podobá na stlačenie Alt-TAB, akurát nevidím okno výberu prepnutia aplikácie.

Potreboval by som teda zistiť čo mi toto spôsobuje, nejaký logger v pozadí, čo by logoval aktivitu aplikácii alebo procesov, kde by som sa hned vedel pozrieť čo sa v tom časovom úseku zhodenia aplikácie dialo.

Deje sa mi to iba po uspaní a zobudení, po reštarte alebo spustení NTB je to OK.

P.S., Ativir aj malware kontrola OK

Ďakujem za rady.
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Ukonci vsechny bezici procesy a sluzby a pak uvidis co to dela.
Kvicala_r

#3 Příspěvek od Kvicala_r »

Mě tohle dělá Cobian backup. Ale zase mám teď pravidelně zálohovanou knihovnu eagle :)
ypsi

#4 Příspěvek od ypsi »

Vyskúšané vypnutie všetkých nepotrebných aplikácii v task manageri, nechal som len súčasti systému - nič nezistené.
Postupne som vypínal súčasti cez msconfig až po úplné spustenie bez všetkého, vtedy sa tiež nič nezistilo, lebo systém bol potom prakticky nepoužitelný.

Takže zatiaľ som nezistil nič.
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

Zkus jeste poodpojovat HW v USB, mi tohle kdysi delala nejspis nejaka meteostanice, ale pak to samovolne prestalo, takze si nemohu byt jisty cim to vlastne bylo.
Mek7
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mek7 »

V planovaci uloh (task scheduler) nemas nieco co sa periodicky spusta a takto kradne focus?
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat :)
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
ypsi

#7 Příspěvek od ypsi »

Pomocou programu Process Lasso som zistil že je pričasto pri výskyte volaný proces svchost ktorý si ťahal niečo z HP utility na hotkeys.
Utilita odinštalovaná, zatiaľ sa to javí OK.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“