Nabíječka AKU vrtačky.

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MajklR

Nabíječka AKU vrtačky.

#1 Příspěvek od MajklR »

Dobrý den, mám na stole nabíječku Einhell 18V, 2,5A. Trafo primár přerušený okruh, sekundár v pořádku. Prosím o radu, není v primáru zamotané nějaké s prominutím "kurvítko", které je přerušené? Vinutí je v takovém obalu s plastu, těžko půjde rozmotat. Snad se s tím už někdo setkal. Předem děkuji za odpověď a přeji Všem hezké svátky. Majkl. :pray:
Naposledy upravil(a) MajklR dne 12 pro 2020, 20:27, celkem upraveno 1 x.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Ještě jsem neviděl (kromě Geniusu) že by mělo trafo na sekundáru tepelnou nebo nadproudovou pojistku. A milimetrovej drát se dá jen těžko přepálit. Takže hledat spatně připájený spoj nebo přelomený vývod z trafa.
..to bude jen ňákej odpůrek
MajklR

#3 Příspěvek od MajklR »

Omlouvám se, moje stará hlava děravá, napsal jsem to blbě, děkuji za upozornění, už jsem to opravil, spletl jsem si primár se sekundárem. Majkl. :oops:
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Asi tepelna poistka v primare trafa. Vacsinou byva pod prvymi vrstvami izolacnej pasky.
MajklR

#5 Příspěvek od MajklR »

Děkuji za radu, to se asi bude muset vyměnit, pokud se k tomu nějak dostanu, doufám, že to má nějaké označení. :agree:
jardafiala

#6 Příspěvek od jardafiala »

Jak napsáno výše, v primáru je tepelná pojistka. Problém je v tom, že většinou chcípne nejdřív baterka - zkrat jednoho článku způsobí větší proudový odběr - větší oteplení vinutí - přepálení pojistky. Oprava je vcelku snadná, jak uvedeno výše stačí odmotat izolační pásku a pojistku nahradit. Lze ji i jenom přemostit ale to není příliš vhodné, hrozí požár.
DOPLNĚNÍ používal jsem (v nabíječkách NAREX, PROTOOL) v podobných případech https://www.vpcentrum.eu/soucastky-nahr ... del-55mm-1
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 13 pro 2020, 11:00, celkem upraveno 2 x.
MajklR

#7 Příspěvek od MajklR »

Díky, to o těch baterkách vím, jen aby to majitel nabíječky pochopil. Vaši odpověď mu ukážu. Majkl.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Odchází z dvou důvodů . Prvním je katování kostů a druhým je vadný aku stroje .
MajklR

#9 Příspěvek od MajklR »

Dobrý den pánové, tak to byl ten malý "diblík" v primáru trafa. Po rozorání izolace výměna a nabíječka jede. Ještě jednou všem děkuji a přeji krásné svátky Majkl . :beer:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“