Grundig CUC2021 samovolne vypinanie.

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
adept

#2 Příspěvek od adept »

Asi před dvěma roky jsem něco podobného také řešil, až po přeletování spojů na VN,impulzním trafu,cívky to přestalo. adept
geco

#3 Příspěvek od geco »

Na 99% jak píše adept,včetně vert.stupně.
Carel

#4 Příspěvek od Carel »

Kdysi mi známý také přinesl televizor,že se mu někdy sám vypíná.Také jsem vše proletoval,bouchal do bedny a nic.Pak jsem zavadil o přívodní šnůru a bim.U přenosných el.spotřebičů se to dá předpokládat,ale u televizoru s kterým se nehýbá?Pak ze známého vypadlo,že tv vypíná vytahováním ze zásuvky. 8O
ZWAN1

a co cpu?

#6 Příspěvek od ZWAN1 »

skus naseldujici a pak napis jestli to pomohlo:
Na CPU nalep vodivi plisek prip. alobal a ten uzemni ....
bardot13

#7 Příspěvek od bardot13 »

Měl jsem podobnou závadu u Grundigu .Také vypínal do standby.Před vypnutím bylo vidět krátce na obrazovce bílé čárky jakoby sršelo VN.
To trvalo asi 3 sec. a TV vypla.Po zapnutí běžela třeba i celý den.Na otřesy a poklep nereagovala.Výměna elytků také nic. Když jsem TV zakrytoval tak se závada opakovala častěji.Přeletování spojů nepomohlo.Měřením spoje byly dobré.Lupou nebylo nic vidět.Když jsem plošný spoj ohřál fénem u vn trafa tak TV vypnula.
Závada byla na patici VN trafa.Trafo bylo sice zaletované do tišťaku ale jeden vývod byl těsně u zaletování utržen.Ohřátím se spoj přerušoval.Opravou spoje a přeletováním TV už běžela. Zdarvím bardot13
masar

#9 Příspěvek od masar »

Snad zkusit nějaký paměťový osciloskop v klíčových napětích zdroje?
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“