Whirlpool TLDR55111, chyba topného tělesa
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Whirlpool TLDR55111, chyba topného tělesa
tato cca dva roky stará pračka začala po konci programu vypisovat chybu F-08, což by mělo být vadné (přerušené?) topné těleso. Vodu ale ohřívá a celý cyklus jinak proběhne normálně. Nenarazil jste na to někdo? Díky.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak konstrukce pračky moc přesvědčivě nevypadá, uložení vany je tak měkké, že betonové závaží na jejím dně naráží do bočního plechu. Přívod 230 V k vypouštěcímu čerpadlu je tenkým kablíkem jak od sluchátek, zřejmě s jednoduchou izolací. Veškeré štítky jsou v ukrajinštině. Mám obavy, že tato pračka 23 let jako její předchůdkyně od stejné značky nevydrží.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
https://elektrotanya.com/whirlpool_tdlr ... ad.html#dl
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Artaban001
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Kód 08 je podle manuálu přerušený obvod topného tělesa. Má se zkontrolovat odpor tělesa, odpor proti kostře a stav konektorů na řídicí jednotce.
Každopádně chybový kód po doprání svítí pořád. Možná bych mohl vyndat ještě tu řídicí jednotku, ale kdyby na ní byl třeba vyhřátý kontakt, tak by to při ohřívání vody smrdělo.
Po ocisteni sroubku od rzi a nakonzervovani spoju v zasuvce to zmizelo a pere bez chyby uz ctvrtym rokem... tak to zkus omrknout jestli nemas nekde prechodaky.
Ad bouchani zavazi do plechu, dela i ta moje. je to dano nejspis tim ze vana ma pouze dva tlumice a v urcite fazi pri zdimani ma tendnci se "kroutit" kolem sve osy. castecne me pomohlo bocnice olepit tlumici hmotou co se ni olepuji bedny od pc na odhlucneni, tusim znacka AKASA, takova cerna husta pena tlusta asi 0,5cm
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Tlumení zevnitř bočnic by určitě bylo dobré, ale ze strany řemenu je celkem málo místa. Nerad bych se dočkal toho, že se tlumení při 1100 ot/min zamotá do řemenice.
Ad ta pena-je to pomerne houzevnaty material, spis by jej to vydrolilo nez by se neco nekam namotalo... mam to takhle uz asi 8 let a kdyz jsem to mel kuchle naposled asi pred rokem a pul tak to bylo porad v cajku.
Dokonce ma jen 4 mm... https://www.czc.cz/akasa-ak-pax-2-odhlu ... 09/produkt
Je to uz druha pracka na kterou jsem to zevnitr aplikoval a nikdy nebyl problem s kolizi s remenici nebo neco jine.