Čtení MAC adresy přes prohlížeč v roce 2007

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
piCZus

#16 Příspěvek od piCZus »

Tak to se pro tu hru mohl stáhnout i extra doplněk/aplikace. Neteř hraje Roblox, což jsou normální webové hry, ale stahuje si to extra aplikaci.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ten druhej případ je jen chat přes web. U té hry je to ještě pochopitelný, proto jsem to psal jako hlavní příklad. Pak mě došlo, že mají pod kontrolou vlastní server.

Sakra chlapi, co se dá na serveru spustit, abych neomylně poznal PC na druhým konci světa?

Do PC se dávaly/dávají jakýsi "bankovní čipy", tudy by taky mohla vést cesta, ale před 13 lety?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od forbidden »

Jednoznačně počítač, vůči webserveru, identifikují cookies, ale to asi nebylo ono. :lol: A nějakej USB token, kvůli bance, jsem v té době už taky viděl.
xsc

#19 Příspěvek od xsc »

ZdenekHQ píše:Sakra chlapi, co se dá na serveru spustit, abych neomylně poznal PC na druhým konci světa?

Není potřeba pouštět něco na serveru, hra s tím serverem přece komunikuje a stáhnout si nějaké info o PC zas není takový problém. I jako user si můžu spustit ipconfig a dost se toho dozvím. Zrovna MAC adresu ti ipconfig/all vyzvoní ke každé kartě.
Ale s tím se oni často ani nazabývali, neomylnost nebyla důležitá. Často blokovali jen IP adresu, což pak bylo skvělé, když bylo víc lidí za NATem a nešlo to nikomu. Protože z venku byl vidět samozřejmě jen router.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

No já to taky tak bral, než se ozval ten chlap, že se mu to stalo na blbým chatu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
samec

#21 Příspěvek od samec »

Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“