Identifikácia stroja podľa hluku
Moderátor: Moderátoři
Z praxe vím, že i když se to někde dotáhlo k nějakému měření, skončilo to nemastným-neslaným rozhodnutím. Příslušný zákony jsou u nás i u Vás tak děravý, že nic nelze vyložit jednoznačně.
Ten zákon je konstruovaný tak, aby v prvé řadě chránil původce hluku, ať je to cokoliv, přednostně ale hluk od podnikání.
V praxi to znamená, že když si soused nainstaluje třeba kompresor s větrákem od chlaďáku na mrtvoly, který i přes den a celoročně významně zvýší hladinu okolního hluku, nenaděláš s tím nic.
Limity a navíc v určitých pásmech, jsou stanovený tak šikovně, že Ti kdokoliv může udělat ze zbytku života peklo, znehodnotit Ti bydlení a vůbec nic s tím nenaděláš.
S velkým odstupem času musím konstatovat, že za toho předchozího bolševika byly tyhle zákony podstatně vymahatelnější.
Tehdy je mohli flagrantně porušovat jen ti, kdož měli prachy na významné uplacení příslušného orgánu, ať už to byla hygiena, nebo stavební odbor města.
Dnes může úplně kdokoliv a nelze s tím dělat vůbec, ale vůbec nic. Za prachy se dá koupit výjimka z čehokoliv, třeba územního/stavebního plánu.
Pak Ti vedle Tvého baráku, kde podle územního a stavebního plánu nesmělo stát nic vyššího, než stávající nejvyšší č.p., vyroste nová třípatrová vila s půdní vestavbou a sedlovou střechou.
Zcela zastíní sousední pozemky, rozjebe všechno související /třeba chování spodní vody/ - a vůbec nic nenaděláš.
Dokonce ani v případě, že máš víc peněz, než ten, co si tu výjimku původně koupil a tou stavbou Ti znehodnotil pozemek. Nikdo ho už nepřinutí, ta dvě patra navíc ubourat. Nikdo a nikdy.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Není to tak dávno, co jsem řešil dutý rány hlavně po ránu a v zimě. Když jsem vylezl z postele, nikde nic. Až po letech jsem zjistil, že soused v garáži štípe dřevo tak, že nasadí sekyru a mlátí do toho kladivem. To se dokázalo přenést podložím tak, že se to "zhmotnilo" jen v jednom místě domu. Zrovna tam, kde mám pelech a hlavu.
Stejně tak jsem řešil tu trať kolem Adamova, kde v silným mrazu ten vlak generoval tak skvělej infrazvuk, že to bylo slyšet kilometry daleko. Přesně stejnej zvuk jsem slyšel, když jsem seděl v rychlíku a projížděl tím místem.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ignaciusjreilly
- Zablokován

Po mem psovi na muj pozemek haze petardy, ale jiny kraj, jiny mrav.
Dokonce je tabulka rozlozeni IQ v populaci na zemekouli, ale ne bohuzel po krajich v republice.
Jinac radim se take zabyvat fenomenem psychotronicke zbrane i to se deje.
Po stiznostech z polska a jinych zemi to EU smetla ze stolu, cimz vlastne fenomem potvrdila.
Bydlel jsem víceméně přesně "uprostřed" paneláku, ve 3. patře.
Na moje původní bedny ARS850 si nestěžovali sousedi z dvojky a čtyřky, ale z přízemí a ze sedmičky. Navíc ještě z úplně jiných "stoupaček", vlastně to bylo z protilehlých rohů toho paneláku.
Těsně vedlejší panelák neslyšel skoro nic. Ob jeden panelák /sídlišťátko celkem pět, víceméně náhodně stojících baráků 32 b.j./ věděli úplně přesně, co mám rád za muziku.
A naděláte s tím úplné hovno, je to železobeton a pomohla jen výměna beden za úplně jiné. Kdybych se chtěl přít a nedejbože i soudit, asi bych to vyhrál, protože jsem to s hlasitostí nijak nepřeháněl. Ale za nasraný sousedy, co pak udělají úplně cokoliv, aby nasrali oni Vás, to fakt nestálo.
Za všecko bohužel mohl zbytečně nízký, dolní mezní kmitočet těch beden, který ještě přenášely bez poklesu. A samozřejmě Frez těch basáků v nich. Nic jiného, natož velký výkony, v tom nebylo.
Napadlo mě to, už když jsem je tam stěhoval. Nenapadlo mě, že by to mohlo "přeskakovat" ob tři patra..