Otevírání krabiček

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kvicala_r

#61 Příspěvek od Kvicala_r »

sinclair píše:Kvicala, TVS je prosím co přesně?

Transil voltage supressor :) Ty LED, co nemají podobnou ochranu jsou většinou i dost háklivé na ESD. Některé končí na 200V to není moc bezpečné. Není to teda sortiment LED ze "řetězu" ale seriozních výrobků firem Osram, Philips, Nichia, Cree...
judeware

#62 Příspěvek od judeware »

weed_smoker píše:...Viděl jsem i schéma světýlek s obvodem MAS562,který měly napájení 33-36V...
Světýlka a IO pro senzorové ovládání? 8O A jakým způsobem to pracovalo (a jak to bylo zapojené)?
sinclair

#63 Příspěvek od sinclair »

Myslím, že ten IO autor využil jako obousměrný kruhový čítač s regulací rychlosti.
Bylo to v Amáru 80.let a prakticky nikomu, kdo to postavil, to nefungovalo déle, než asi tak týden.
Nevím už přesně proč, ale zřejmě budou pravdivé ty pověsti o křivých pohledech na IO řady MAS.
weed_smoker

#64 Příspěvek od weed_smoker »

Chovalo se to podobně jako 4017,ale šel tomu nastavit směr přepínačem.Zatím jsem to nezkoušel,MAS562 mám 2ks.
VASEK_W

#65 Příspěvek od VASEK_W »

Já jsem to s tou MAS měl postavené a fungovalo mi to bez problémů, než to bylo "odloženo". Teď jsem kouknul do šuplíku, a ještě na to mám z té doby navíc jeden hotový plošný spoj :-).
Jen je potřeba se k tomu chovat se znalostmi o té MAS. Čili žádná statika a žádné oblečení z umělých hmot na sobě při ovládání !!!

Vašek
Kvicala_r

#66 Příspěvek od Kvicala_r »

Vašku, nepomohlo by umístit nějaké RC nebo transily/metaloxid varristory na vstupy pro sichr? Je škoda statikou zdrbat jakýkoliv funkční výrobek. Ono i v riflích za sucha a na nějaké plastové krytině udělám lehce 2kV...
judeware

#67 Příspěvek od judeware »

A s dvojicí MAS560 by to nešlo?

Mívám jich z čs. televizorů docela dost (z Coriny, Světlany apod. vyndavám ještě chassis s MAA436; boční chassis s OMF, ZMF a NF téžžž).
lubos1961

#68 Příspěvek od lubos1961 »

To judeware
Zdarec, s těmi dvěmi MAS 560 by to nešlo. MAS 562 je dělaný jako osmibitový vratný seriový posuvný registr, to znamená že má pouze dva senzorové vstupy nahoru a dolů a tak když se stále drží jeden z těchto vstupů dochází v pravidelných hodinových intervalech k postupnému přepínání jednotlivých výstupů. Rychlost hodinového taktu je také možno nastavit změnou RC obvodu na vývodu 3.
MAS 560 nemá žádný posuvný registr. Je zde volen vždy jeden ze čtyř výstupů podle daného aktivovaného vstupu, opět jeden ze čtyř. Je zde možno řadit jednotlivé MAS 560 do řad, pak při zařazení dvou je výběr jednoho z osmi atd.

PS zapoměl jsem, krásné vánoční svátky.
Luboš
VASEK_W

#69 Příspěvek od VASEK_W »

lubos1961 byl rychlejší, a má pravdu ;-)

To zapojení se jmenuje "Světelný had" a je uvedené v Amatérském rádiu A, číslo 11, rok 1984, strana 416.

Vašek
Přílohy
Světelný had s MAS 562.jpg
Světelný had s MAS 562.jpg
ZVUK2000

#70 Příspěvek od ZVUK2000 »

sinclair píše:Myslím, že ten IO autor využil jako obousměrný kruhový čítač s regulací rychlosti.
Bylo to v Amáru 80.let a prakticky nikomu, kdo to postavil, to nefungovalo déle, než asi tak týden.

No nevím, mně to fungovalo několik let. Měl jsem to zabudované v krabici a 5ti kolik DIN . Během roku jako světelný had a o svátcích zapojil barevné žárovičky na stromek.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“