Audiokazety (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
kromě výše jmenovaných například
Denon LX90
SKC GX
Philips CD one
Philips FS90
Grundig C90 ferric
Akai SX90
Panasonic EP90
JVC FI-90
závěr byl ten že v průměru hrály hůře než značkové Sony, TDK a Maxell
(velmi pravděpodobně no name jakost přelepena logem známé firmy)
no a sloužily jako demo při zakoupení nového magnetofonu
sinclair píše:Raks, tyvole. Dobrej hnůj.
Dostal jsem jich krabici, většinou SD-X 90 a jsou úplně v pohodě.
http://vintagecassettes.com/raks/raks.htm
Kazet vyloženě šmejdů, na které nešel nahrát kvalitní záznam žádným způsobem jsem potkal velmi málo. Ale byly i takové. I na Emgeton šlo nahrávat.
Jednou jsem dostal zvláštní kazetu, že prý na ni nejde nahrávat. Opravdu, pro kvalitní záznam potřebovala nezvykle velký předmagnetizační proud, tuším kolem 140% průměrné hodnoty. Ale pak byl výsledek neobvykle dokonalý. Vůbec nevím co to bylo zač, tuším že nějaká přehraná originálka, musel bych kouknout, pořád ji mám.
Jo, ty Magnum z Tipy jsem si myslím dvě taky koupil, byly za úplně směšnou cenu, snad 6Kč. Myslím ale, že nebyly nic moc. Ale za tu cenu, to se člověk nedivil. Blbé kazety za běžnou cenu jsem koupil asi jen dvakrát, jednou na tržnici a jednou v NDR.
Kremik píše:Občas ale pištěly - pásek protahován přes hlavu se neposouval plynule, ale pištěl, asi jako smyčec na houslích. Příčinu jsem neobjevil. Nebyla to ale výsada jen RAKSu, občas to udělala i jiná kazeta
mě se takto projevovala kazeta Scotch koupená někdy na začátku 80tých let.
Měla zezadu pásku takovou divnou vrstvu, která přitlačením na "polštářek" ukrutným způsobem vrzala. Projevovalo se to až tak, že ten tón vrzání byl slyšet v hudbě.
Ten pásek byl zepředu tmavě hnědý a zezadu úplně černý, kazeta byla C90.
Mechanika té kazety ale byla úplně blbá, stačilo ji spatně převinout a kolísala jako prase a někdy se i zastavila a zamuchlal se pásek. Tehdy jsem používal magnetofon K10 (rok 82). Jiné kazety mi to nedělaly.