Mouser
Moderátor: Moderátoři
- petula
- Kontaktovat uživatele:
Mouser
Dovolím si poznámku pro ty, kteří nemají příliš jasno v otázkách DPH. České DIČ neznamená, že je automaticky platné. ČR udělala ve svém zákoně o DPH takový bordel, že to je sotva k uvěření. Podstatné je, zda české DIČ je plstné ve VIASu. Pokud není, máte smůlu a běžte si stěžovat vašemu finančnímu správci na českém FÚ.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Takhle ty moudra trousíš jak bába trávu z trakaře a za chvilku to nikdo nenajde.
Zbytek se dá odmáznout.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- petula
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:Zásilka přije po 1. 1. 2021...
Máte DIČo registrované někde v EU, třeba české DIČo? Pokud ano, nic pro Vás nezmění. Pokud jste jej uvedl v objednávce, Mouser vám bude fakturovat bez DPH. Zásilka projde celnicí na letišti v Paříži a poputuje do Čech za Vámi.
Pokud nemáte žádné EU DIČo DIČo, Mouser Vám připočte francouzské DPH (20%) které odvede francouzkému úřadu a zásilka poputuje do Čech.
Můj problém je v tom, že mám DIČo, ale anglické a to dnes pozbylo v EU platnost. Takže si musím sehnat nějaké jiné evropské DIČo, ne moc byrokratické, čili české určité néééé. Asi irské. Uvidí se příští týden.
Pokud si objednam primo od mousera, chodilo to s francouzskym DIC, takze je to jednoducha operace jako pri obchodu s jakymkoliv jinym statem v EU a take se nic nemusi resit. Cele tohle vlakno je o nicem.
petula píše:Cust píše:Zásilka přije po 1. 1. 2021...
Máte DIČo registrované někde v EU, třeba české DIČo? Pokud ano, nic pro Vás nezmění. Pokud jste jej uvedl v objednávce, Mouser vám bude fakturovat bez DPH. Zásilka projde celnicí na letišti v Paříži a poputuje do Čech za Vámi.
Pokud nemáte žádné EU DIČo DIČo, Mouser Vám připočte francouzské DPH (20%) které odvede francouzkému úřadu a zásilka poputuje do Čech.
Můj problém je v tom, že mám DIČo, ale anglické a to dnes pozbylo v EU platnost. Takže si musím sehnat nějaké jiné evropské DIČo, ne moc byrokratické, čili české určité néééé. Asi irské. Uvidí se příští týden.