Udělat si živnost?
Moderátor: Moderátoři
- ludvik_walter
Udělat si živnost?
Ano, díky dárečku z Číny a koblihovému králi je dneska blbá doba začít se živností, ale dělám tam blbečka už skoro čtyři roky, a nikam to nevede.
Dost uvažuju o nějaké "nepostradatelné" elektropráci (např. kalibrace ele. přístrojů - kalibrace prostě mít musí mít v pořádku).
Co byste mi doporučili? Jde zatím jen o úvahu, tak se chci od toho tady odrazit.
- ludvik_walter
- jirka5
Raději dál dělej "blbečka" a buď rád, že nějakou korunu vyděláš, kterou nemusíš nikomu odevzdávat. A na nějaké papíry A4 s plusy a minusy po vzoru krotitelů dluhů či televizních inscencí se vykašli. Raději si udělej přesnou ekonomickou rozvahu. Můžeš také začít podnikat při zaměstnání. Tím se podmínky pro měsíční zálohy trochu změkčí.
- ludvik_walter
Tady je spíš otázka, zda to samé nezaplattím tak jako tak, jen ty "peníze nevidím". To bych si musel pročíst výplatnici, a jak říkám, zatím je to jen úvaha.
- ludvik_walter
Takto to bylo myšleno.
Tohle je "užitkový" text. Kdybych tak sepsal životopis, anebo článek pro Reflex, kritika by byla na místě.
A stejně je to relativní, protože u nás už i/y splynulo v jeden zvuk, to spíš v ruštině, polštině - atd - to dodnes poznáš z výslovnosti, my bysme klidně mohli přejít na srbochorvatský styl.
A kutilmile - nelituju tě
- ludvik_walter
EKKAR píše:Vůbec nejde o to, že píše jak Tatar. Pro mě za mě ať si píše třeba sanskrtem, klínovým písmem nebo arabi, ale když se ptá, jestli má s touhle úrovní ochoty něco pečlivě napsat nebo to po sobě aspoň přečíst ZAČÍT SAMOSTATNĚ PODNIKAT, musím napsat co jsem napsal a cos ty Pepo smazal.
Jak říkám, jde pouze o užitkový text. Také z jiných prken postavíš ohradu pro krůty, a z jiných prken obložení v obýváku.
- ludvik_walter
Olchor píše:Já dělám jako OSVČ už 30 let a současné podmínky mi nijak hrozné nepřipadají. Kdo si nevydělá na sociálku a zdravotní, nemá na volné noze co dělat. Je to daleko větší svoboda, ale i větší starost. Nejlepší je, že nemám žádné šéfy ani podřízené. Jen je holt potřeba najít nějakou tu dírku na trhu. Já nedávno třeba sháněl servis elektroniky plynového kotle ( přece jen se mi nechtělo neautorizovaně hrabat do vyhrazeného zařízení) termíny a ceny byly takové, že jsem si to přece jen nakonec opravil sám.
¨
A to bylo pro tvou potřebu, anebo nějak "oficiálně"?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dobře funguje třeba @EKKAR atd.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ludvik_walter
Nevěřil bys, v kolika diskuzích, které jsem navštívil, nebylo potom už vůbec jasné, co k čemu patří.