Kopírka Minolta EP 1030

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Masob
Kontaktovat uživatele:

Kopírka Minolta EP 1030

#1 Příspěvek od Masob »

Dostal jsem tuto kopírku, vše funguje, jen tiskne velmi tmavě. Jde to nějak opravit? Je mi líto ji rozebrat, když by mohla ještě posloužit.
kondor

#2 Příspěvek od kondor »

V první řadě je nutné kompletně vyčistit všechna zrcadla co jsou na pohyblivých saních pod sklem.Bude to melouch,pokud jsi to nikdy nedělal svěř to někomu kdo se v tom vyzná.Při nesprávném čištění může dojít k posonutí zrcadel,změně úhlu nastavaní s následným špatným snímáním předlohy.Tuším že tady by měly být 3-4 zrcadla,je to malá kopírka.Pokud to nepomůže,asi tě čeká výměna Drum Unitu,tedy fotoválce
Masob
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Masob »

Abych to uvedl na pravou míru, tu kopírku jsem dostal zadarmo jako nefunkční a před tím, než jsem ji chtěl ekologicky zlikvidovat, tak jsem ji zkusil pustit a dělá to co jsem popisoval. Takže nehodlám do opravy nijak investovat, pokud se mi to nepovede, tak mě to nebude vůbec štvát.

Můžeš prosím popsat alespoň stručný postup jak na to?
Masob
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Masob »

Tak jsem sundal to vrchní sklo a všechny zrcadla, co jsem viděl jsem vyčistil vatou a lihem, nebyly až tak špinavý, tak jsem tomu nedával moc velkou naději, ale světe div se, kopírka kopíruje úplně parádně, takže moc dík za radu, samotnýho by mě to nenapadlo. :wink:
kondor

#5 Příspěvek od kondor »

No vidíš,že jsi si poradil.Já než se sem dostal tak už bylo po starostech.To že nyblo na zrcadlech skoro nic taky nic neznamená jak jsi poznal.Optický přenos je swině,trochu prachu a zrcadla jsou slepá.
Masob
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Masob »

Jj, díky za radu. 8-)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“