Kávovar Krups EA816B70

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
miccolo

Kávovar Krups EA816B70

#1 Příspěvek od miccolo »

Zdravím,

potreboval by som poradiť, čo spraviť s týmto kávovarom. Má asi 3,5 roka, ale nebol príliš vyťažený(1 človek v domácnosti). Pred rokom bol preventívne v servise na výmenu tesnení a pod. Problém je, že v posledných mesiacoch sa po urobení kávy a tiež po vypnutí prístroja akoby znova zaplo odhodenie použitej kávy do zásobníka. Teda aspoň si myslím, že je to ono, podľa zvuku. Kávovar inak funguje. Len ak sa blíži nejaká porucha, rád by som jej predišiel s čo najmenšími nákladmi.
Ďakujem za každú radu.

M.
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

tak si to odkrytuj aspon na vetracom otvore a sleduj ci po priprave kavy vyhodi puk tak ako ma. vestecke gule tu nikto bohuzial nema a podla toho co ty pocujes asi niekto tazko vyvesti co sa tam deje. alebo to daj do servisu nech to skontroluju.
miccolo

#3 Příspěvek od miccolo »

Vďaka za radu. Odkryl som vetrací otvor a tam vyzerá všetko v poriadku. Teda puk a piest, všetko sa hýbe ako sa má. Ten zvuk sa objaví bezprostredne po dokončení kávy(odhodenie puku) a potom pri vypnutí. Neviem presne odkiaľ ten zvuk vychádzal, ale cez vetrací otvor som nevidel, že by sa tam niečo hýbalo počas toho zvuku. Napadá ma, či by to nemohlo byť niečo s mlynčekom.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“