9 PIN konektor rádia Panasonic

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PetanB

9 PIN konektor rádia Panasonic

#1 Příspěvek od PetanB »

Nevíte někdo, kde by se dalo najít schéma zapojení toho konektoru(cd měnič). Hodilo by se i schéma tohoto rádia, typ CQ-RD153/143/133. Už jsem prohledal kde co a všude je jen 8 PINový konektor. Pokud by se našlo to schéma, bylo by možné připojit linkový vstup na vstup CD měniče. Děkuji všem.
Hill
Administrátor

to už tu taky bylo

#2 Příspěvek od Hill »

už se to tu řešilo: tohle rádio mám taky. Musí si s měničem pokecat a ten mu musí oznámit, že má k dispozici aspoň jedno čitelné CD. Jinak přepínač vstupů nedostane příkaz přepnout na externí vstup (veškerá komunikace běhá po datové sběrnici). Na žádnou fintu, jak s tím jednoduše vyběhnout, jsem nepřišel.
Asi nejpřijatelnější možnost je přerušit nf výstupy z kazeťáku, vyvést je ven a přes obyčejný přepínač vracet zpět buď tento signál nebo signál z jiného zdroje. A do mechaniky vrazit kazetu, třeba bez pásku, ať si logika myslí, že hraje z kazety.
PetanB

#3 Příspěvek od PetanB »

Vím, že se to tu řešilo. Nevěřím, že je to až takový problém. Mohl bych mít možnost, to probrat přímo se servisákem z Panasoniku. Četl jsem tu, že někomu stačilo na Blaupunktu uzemnit nějakej PIN a bylo to. Kdybys prosím někde našel to schéma, dej vědět a já pak napíšu, jak to dopadlo. Nechci věřit tomu, že to prostě nejde!
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

Opravdu to není tak jednoduché. Rádio musí mít možnost přepnout do režimu line-in. Pokud na to výrobce nepamatoval tak to asi těžko ošulíš.
san_jose
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od san_jose »

Tak zrovna tohle schéma jsem posílal na upload centrum, tak si to zkus najít :D
Hill
Administrátor

najít

#6 Příspěvek od Hill »

>>San_Jose: zkouším to najít, ale už jsem tím ztratil spoustu času - nechceš aspoň uvést, do které sekce a pod jakým názvem jsi to poslal?
PetanB

#7 Příspěvek od PetanB »

2 Hill: Je to tam. Hledej podle nicku. Už jsem to taky našel. Sice je to typ CQ-RD152, ale to snad nebude problém. Až budu vědět víc, napíšu.

A nějaký skrytý vrátka tam přece být musí. Přece si nebude každej kupovat měnič, který snad neumí ani mp3.
Hill
Administrátor

díky

#8 Příspěvek od Hill »

už jsem našel - nenapadlo mě to hledat mimo schémata a servisní manuály.
Problém je v tom, že výrobce to vidí jinak: třeba model CQ-C1300GN umí CD, wma, mp3 a to s prakticky stejným displejem, zato ale neumí kazety.

Prostě, zákazníku: chceš ke stotřiatřicítce cédéčko, máš nějakých 5 typů na výběr. Ale našich. Přece to nebudeme cizím usnadňovat, když už jsme se s těmi měniči vyvíjeli... a zobrazení na displeji stejně podporuje jen číslování stop na CD.
Takže, jestli někdo máte fintu, jak na ten zvukový prosesor od lesa, zajímala by mě taky.
san_jose
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od san_jose »

Bohužel jsem to posílal asi jako první věc, a ještě jsem nevěděl kam s tím. Prostě jsem neotevřel složku a napálil jsem to rovnou tam, kam to šlo. :lol: Pokud si vzpomenu, nahodím tam i tu CQ-RD133.
PetanB

#10 Příspěvek od PetanB »

Tak jsem to schéma dal známému. Jeho příbuzný dělá přímo v tom autorizovaném Panasonicu. Do dvou týdnů bych měl vědět víc. Pak se ozvu.

Hill:
Zajímalo by mě, co ti to rádio píše na displeji po vložení kazety. Podle manuálu, by tam mělo být TAPE, mně to ale ukazuje naladěnou stanici. Hraje ale jen kazeta...
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“