CS5N60F - náhrada
Moderátor: Moderátoři
CS5N60F - náhrada
Je to do nabíječky Parkside HP70GH. Krom toho zmíněného Q1 je přepálený R14 (1W klasika 0R75, mezi S-Q1 a prim. GND), R31 (SMD, zřejmě 300R, mezi S-Q1 a 4-U2) a R11 (SMD, změřeno 10K, [bez potisku], osazen mezi G a S Q1). Řídící U2 je v pouzdře SOT23-6 s kódem 63E42p 173N, postižen možná není. Zatím jsem o něm nic nenašel. Správností hodnoty R11 si taky nejsem jistý. Poradíte?
Nabíječka neprošla výbuchem - údajně se jen přehřívala. Vzal ji na servis milevský pračkář (běžně dělají zdroje v elektronicky řízené bílé technice, ovšem tady si netroufal, "je to prej jiné"). Při údržbě jeho domluveného PC si na mě vzpomněl ještě s dalším úkolem.
judeware píše:Jako u prvního Sherlocka (KUBO) - jak to chlapi děláte, že se vám podaří určit název IO tak rychle?Každopádně díky.
Tak, že som riešil nabíjačku od AEG s týmto obvodom minulý týždeň. Tiež som sa pekne nagúglil, kým som prišiel na to, čo to je. Pri tom sa o ňom už píše na EB v pár vláknach.
R31=300R (SMD) jsem nahradil klasikou 270R/0,125W; R11=10K jsem nahradil klasikou 10K/0,125W (jak jinak). R14 (1W klasika 0R75) jsem v zásobách našel drátový 2W, tranzistorů ST mám z likvidovaných televizorů dost.
Tedy vyřešeno, děkuji za nasměrování a tip na IO.
Tvrdil milevský pračkář, když mi ji předával k dokončení.Nabíječka neprošla výbuchem - údajně se jen přehřívala.
Od koncového zákazníka/majitele jsem se ovšem dozvěděl, že ji zapnul v mrazivé garáži. Takže závadu způsobil provoz v nevyhovujících podmínkách. Teplota? Orosení?