RL filtr na vstupu PHONO
Moderátor: Moderátoři
- Kindergril
RL filtr na vstupu PHONO
Mám starší japonský předzesilovač, u kterého je v dokumentaci podle zemí, či světadílů osazený, nebo neosazený RL člen na vstupu phono. Klasický 0207 rezistor paralelně s cívkou na feritovém jádře (viz. obrázek ze servisky).
Podle obrázků na internetu - stejné přístroje tento člen buď mají, nebo nemají. Já ho tam mám a kamarád se stejným předzesilovačem ho tam nemá.
Chtěl bych se zeptat, zda ho ponechat, nebo ho odstranit, když už ho tu mám otevřený a čistím ho. Někde jsem se doslechl, že tyto cívky na phono vstupu mohou spíš zachytávat brum, ale praktickou zkušenost s tím nemám. Tedy doporučujete ponechat, nebo dát pryč?
Za radu či zkušenost předem moc děkuji.
Překlad publikací kvantové fyziky do Romského jazyka
Kindergril píše:Klasický 0207 rezistor paralelně s cívkou na feritovém jádře (viz. obrázek ze servisky). . . . Někde jsem se doslechl, že tyto cívky na phono vstupu mohou spíš zachytávat brum, ale praktickou zkušenost s tím nemám.
a máš pocit, že ten tvůj gramovstup bručí ?
tento filtr je na zlepšení odolnosti přístroje proti silným VF signálům z okolí.
Někde to je a někde není proto, že v různých částech světa jsou různé normy pro tuto odolnost.
Rozhodně bych to tam nechal.
hlavně nám sděl, co je to za přístroj . . .
- Kindergril
Jedná se o Kenwood C2. Mají tam podle těch zón dvojí osazení phono preampu, taky by mě zajímalo, v čem tkví ty rozdíly.. V té "složitější" verzi jsou různě RC členy navíc.
schémata k celé sestavě jsou tady
- Kindergril
Jen ze zvědavosti by mě zajímalo, co je to za filtry, jestli to říkám správně. Je to hlavně kolem vstupních J-Fetů.
- Kindergril
Chtěl jsem se jen zeptat, k jakému účelu jsou tam ty součástky navíc, jestli to jsou také nějaké filtry proti VF bordelu, nebo jsem úplně mimo mísu.
- Kindergril