Konečne niečo malé...
Moderátor: Moderátoři
ZdenekHQ píše:Je to prchající stan...kokun píše:Je to auto? Je to motorka? Ne, to je Velorex, přátelé!
Zdeňku - onen výrok ani není z mojí hlavy - tady (téměř na konci - dole) je jeho původ.
A ještě pokračování:
„To je hadrák, pane, ten neublíží, ten leští!“ říká ve filmu Vrchní prchni Josef Abrhám. Velorex je skutečně velmi zvláštní úkaz a my jsme si mohli vyzkoušet, jaké pocity přináší jeho řízení...
Ale co mě dostalo (a už jsem to tady kdysi psal) s hadrákem nejvíc, byl kousek dokonale vytuněnej pár nadšencema a zaparkovanej tady v Třebový u drážní hasičárny někdy v létě 1992 - jel jsem tehdá kolem a musel jsem zastavit, abych se nevyboural, jak jsem se chechtal - černá barva, červený linky, litý kola, vzadu guma jak od formule, vepředu taky pořádný profily, nizoučký placatý blatníky, obdélníkový asymetrický světlomety, vejfuky vytažený nahoru a viditelně obsahující rezonanční "šišky" spolu s malýma válcovýma tlumičema na koncích, nad zadním kolem křídlo jak z Porsche Carrera, na předku nahoře před víčkem nádrže žlutej ovál se siluetou netopejra ... prostě Batmobil jak vyšitej. Chvíli jsem vyzvídal od chlapů co se motali kolem, tak údajně v tom měli mít (asi dost podstatně) poladěnej motor z Jawy 640 s dvojicí karbců a samodomo převodovkou obsahující i zpátečku. Maximálku definovali velice široce - prej při 120 za hodinu už se to vůbec nedá udržet ve směru ani na rovný silnici jak se ten trubičkovej rám kroutí, takže běžně jezdí maximálně 80-90, i když při těch 120 prej bylo pořád ještě znát, že by motor klidně šel vejš ...
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
kokun píše:Je to auto? Je to motorka? Ne, to je Velorex, přátelé!
Před 35 lety mi ho kamarád na týden půjčil. Předem mi řekl, nevyhýbej se žádný díře na silnici. Zadním kolem jí stejně chytíš. Měl pravdu. Po týdnu, kdy jsem si myslel, že to mám v ruce, jsem ho kousek od Varnsdorfu hodil přes boudu. Ve dvou lidech jsme ho převrátili na kola a jelo se dál. Doma se opravily ohnuté trubky ve střeše a zalátaly hadry + vyměnilo plexisklo v jedněch dveřích.