Pajecka
Moderátor: Moderátoři
Pajecka
prestoze jsem prilezitostny bastlir a davam prednost kontaktnimu poli, rad bych si vedle trafopajky poridil i nejakou pajeci stanici. Vetsinou kde jsem delal brigady mel jsem k dispozici Solmon pajeci stanice s Led displayem nebo bargrafem. Ty jsou celkem v pohode, ovsem nejsem si tak jistej pajenim SMD. Mate nekdo s nejakym konkretnim typem zkusenosti? Uvazoval jsem o ERS50 pajecim peru a dobastlit si regulaci, pripadne poohlednout se po jinem pajecim peru. Typoval bych ze budu potrebovat neco co ma ruzne typy vymennych hrotu, teplotni cidlo a zvlada cca 15-30W.
http://sagat.webzdarma.cz
Cust píše:stepa: hmmmm, stejna krabicka jako na zesik
No jak ti to vysvetlit...holt chudy student
V naší HW dílně jsme měli dva různé modely Solomona (už jsou vyhozené, nepodívám se, které) - neslučitelné opotřebitelné díly a po dvou letech i nesehnatelné.
Tím chci říci, že mezi modely navzájem většinou nelze vyměnit tělísko ani hrot.
To ERS50 je ukázka nadčasového standardu. Kolik let že se to vyrábí se stále stejnou ručkou, do které stále jsou dostupná tělíska i různé hroty?
A ten displej mi na ní nijak nechybí.
Paječka
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Hill píše:V naší HW dílně jsme měli dva různé modely Solomona (už jsou vyhozené, nepodívám se, které) - neslučitelné opotřebitelné díly a po dvou letech i nesehnatelné.
Tím chci říci, že mezi modely navzájem většinou nelze vyměnit tělísko ani hrot.
Ten Solomon skutečně provádí podivné kousky se svými zákazníky, když nabízí jako náhradní díl páječku(pero) , co do něj nepasují původní-staré hroty a občas ani páječka ke stanici.
Mě se podařilo v GES preventivně vyžebrat k mé SL ještě starý typ, používám hroty SBL a nemíním je měnit, i když jsou pro SL doporučený úplně jiný (SBL jsou původně pro Diametral).
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]