časové omezení zvonění ručičkového budíku na baterii
Moderátor: Moderátoři
- romanzbrna
časové omezení zvonění ručičkového budíku na baterii
pořídil jsem malému budík s mimoňama s mechanickým zvonečkem. Je tam cívka a kladívko se zvonečky.
Budík je klasický na jeden článek. Blbé je na tom to, že budík zvoní x desítek minut bez vypnutí. Já ho ale nechci vypínat, chci, aby zvonil 5-10 vteřin a pak vypnul. To akorát tak dítko vzbudí do školky a nemusím mu běhat do pokoje kvůli vypnutí.
Napadlo mě provedení s monostabilním obvodem, jenže netuším, co poběží na napětí, které může klesnout třeba na 1.2V.
Napadá někoho něco použitelného? Díky
- romanzbrna
Když jsem měl kdysi dávno malé děti a byl jsem v tu správnou dobu doma, nikdy jsem si nenechal ujít tu radost je jít ráno něžně probudit.
Když ráno před sedmou slyším jak u naší šestnáctileté holky řve napřed budík, pak telefon, tak tam dojdu, pohladím po rameni a hned vstává. Jinak chrápe i do deseti a má na online výuce zameškané hodiny.
Dneska je prý módní budit děti telefonem. U nás to nefunguje.
jirkati píše:...
Když ráno před sedmou slyším jak u naší šestnáctileté holky řve napřed budík, pak telefon, tak tam dojdu, pohladím po rameni a hned vstává. Jinak chrápe i do deseti a má na online výuce zameškané hodiny.
Dneska je prý módní budit děti telefonem. U nás to nefunguje.
Nebud naivni, budik ignoruje, tebe nemuze