Stolní multimetr - automat s velkým displejem

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#16 Příspěvek od termit256 »

rezis píše:...taky jsem dlouho spekuloval až jsem koupil Keysight. A od té doby co ho mám lituji, že jsem si ho nepořídil dříve.

Mam z toho uplne stejny pocit, asi nejlip investovane prachy do meraku v posledni dobe.
Hydrawerk

#17 Příspěvek od Hydrawerk »

Na bastlení může být Keysight až moc drahej.
Hydrawerk

#18 Příspěvek od Hydrawerk »

Ten Axiomet je dost možná plnej prázdnýho místa. https://www.youtube.com/watch?v=-d5Gviz ... l=mjlorton
wlezley

#19 Příspěvek od wlezley »

A taky se prý moc blbě čte, nejspíš levný back light. Dopátrat se solidních informací je docela fuška. Asi je třeba našetřit, ale dvacka je teda už raketa :-(
termit256

#20 Příspěvek od termit256 »

No, to je pravda, ja se taky dost dlouho rozmyslel jestli do toho vrazit ty prachy. Ale opravdu nelituju. Koukal jsem se a 34461A pekne zdrazil :-( Ja ho kupoval pred 6lety kdyz to byla novinka za cca 22k.
mluno

#21 Příspěvek od mluno »

Tohle řešim už roky a už roky přemýšlím o vlastní stavbě (něco na bázi 7135; 4 1/2 místný považuju za až dost; s velkým displejem (plánuju 57 mm)). Ono totiž předražený multimetr vestavený do stolní krabičky (např. https://www.gme.cz/stolni-digitalni-mul ... ni-t-ut803 ) mě taky nijak neoslovuje. Napěťovou referenci s tolerancí 0.1% jsem taky sehnal docela levně (myslím, že to byla tato https://www.tme.eu/cz/details/lm4041ail ... ectronics/ , jistý si ale nejsem), pravda udělat z 1.225 napětí 1.000 bude složitější, ale měl jsem to už nějak vymyšlené (kombinaci několika 0.1% odporů dostupných v GME).
Ale neni čas nad tím bádat. Základ (měřidlo se 7135) mám postavený už dlouho, stačí to udělat 2x s pořádnými součástkami, velkým displejem, přidat zdroj, přepínač rozsahů ovládatelný elektronicky a příslušnou logiku, nějaké to arduino (nebo raspberry) na záznam a ovládání; prostě plány maximalistické, čas minimální, takže jsem nerealizoval dosud nic. Tak to prostě u mě chodí.
termit256

#22 Příspěvek od termit256 »

Stavit veci kterych je na kazdem rohu milion ve vsech cenovych kategoriich nema zadny vyznam. Nepostavis to ani levneji ani s lepsimi parametry nez to co koupis. Jedine ze bys mel premiru volneho casu. Chces stavit obycejny tuctovy multimetr, ten si kup v obchode a venuj cas bastleni neceho co se koupit neda.
SMITH

#23 Příspěvek od SMITH »

Nie je to reklama , len som na to naďabil ... https://elektro.bazos.sk/inzerat/120503417/hp-34401-multimeter.php
EDIT: Tak ten merák je už preč . Stál 230€ čo je nejakých 6000Kč ...

Inak tiež by som išiel do niečoho staršieho , čo stálo kedysi šialené peniaze . Tak som získal : NORMA D 3012 , HP 3435A a PHILIPS PM2525 všetky sú funkčné a merajú v tolerancií . Tá NORMA bola nová , nepoužívaná a stála ma 6€ :-D .
No a ak sa podarí , tak budem mať HP 34401A
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
foxrider

#24 Příspěvek od foxrider »

HP34401A jsme měli v ŽOSce jako pravidelně externě kalibrovaný "Hlavní podnikový etalon" v měrovém středisku. Používali jsme ho pro kalibrace a kontroly el. měřících přístrojů. Byl opravdu fajn. Akorát proudový rozsah byl tuším jen asi do 3A, to mně štvalo protože kontrola měřáků na vyšší proudy už se musela upravit, a měření střídavého proudu do asi 50 mA s ním nebylo moc příjemné.
Jinak byl fajn a mohu ho jen doporučit. Je přesný jaxviň. :D
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

SMITH: Tiez som ho chcel kupit, nahodou som ho nasiel este predtym. Ale tiez som to nestihol...
SMITH

#26 Příspěvek od SMITH »

rnbw píše:SMITH: Tiez som ho chcel kupit, nahodou som ho nasiel este predtym. Ale tiez som to nestihol...

Bol tam 2 dni ... Nechcel som ho kúpiť , ale keď sa mi nepodarí to čo mám teraz rozbehnuté , tak budem banovať . Je to merák čo sa dá vcelku dobre opraviť ...
Jediná chyba je odchádzajúci VFD displej , ale ten som videl na ali za cca 30€
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Na eBay su za dvojnasobnu cenu...preto zmizol asi okamzite.

Cinania predavaju novu nahradu toho VFD alebo to len vytahuju z vrakov a predavaju?
SMITH

#28 Příspěvek od SMITH »

wlezley

#29 Příspěvek od wlezley »

To je snad úkaz! 20.1. vystaven, start 1 euro, na dostřel od Vídně. Dnes stažen z prodeje z důvodu ztráty nebo poškození. Asi by to nevyšlo, ale jednoho to nasere :-)
Přílohy
Rigol.jpg
Rigol.jpg
wlezley

#30 Příspěvek od wlezley »

Jaký máte názor na tuhle cestu? https://1url.cz/VzYfr Servis, kalibrace, ceny ...
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“