tlumivka x výbojka

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Skay
Kontaktovat uživatele:

tlumivka x výbojka

#1 Příspěvek od Skay »

Jen pro jistotu,můžu k Hg výbojce místo jedné 300W tlumivky zapojit 2x 150W paralelně ?
jasin

#2 Příspěvek od jasin »

Zkus to a napiš, jak to dopadlo.
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Asi to bude fungovat ale "košer" to není, 150W výbojky mají při hoření jiné napětí na výbojce než 300W.
..to bude jen ňákej odpůrek
Skay
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Skay »

Sice jsem se trochu seknul neni to výbojka 300 ale 400W ,ba i tak jsem to zkusil A metr na trafu vylez až na 4A (může to být tim že jsem neměl zapojenej kompenzační kond)při 230V ze začátku to hrálo barvama ale tak do 2 minut to dosáhlo maxima,i tak se do toho ani s brejlema nedalo podívat a v pokoji sem měl jak za bílího dne.Měl jsem to puštěný jen pár minut teplota tlumivek zůstala stejná.Oblouk se zapálil na cca 170V.
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

No to se do toho ještě dvakrát podívej a tady na foru se objevíš nejdřív za tejden. Takovej zánět očních spojivek dokáže 400W výbojka za chvíli. Intenzita je dost podobná oblouku při sváření a to i UV zářením!! A ty 4A jsou u 400W výbojky dost možný. Nedávno jsme to tady někde probírali.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

Skay, ses docela maser...nekoukej do toho, fakt to za to nestoji...staci kdyz to sviti na kuzi a ty do toho jeste koukas. Kompenzacni kond na to nema vliv.
nxn

#7 Příspěvek od nxn »

Zdravim v pátek mě má učitel přinýst tlumivku pro Hg 250W mam to o osvitky nevíte nekdo jak je od toho hořáku moc velký teplo nechtěl bych aby mě osvitka shořela....díky (je ze dřeva,a né mé moc silnýho.. :D )
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Skay
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Skay »

velký...máme to ve škole taky a i 20cm nad hořákem se daj DPS sušit.Sám jsem to nezkoušel ale možná by ti vod hořáku i kápnul cín :lol: .chce to chladit...nebo aspoň nějakou cirkulaci vzduchu.
nxn

#9 Příspěvek od nxn »

Říkaš dobrej větrák od kompu příjde vhod... :D
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
mi-ro

#10 Příspěvek od mi-ro »

No to jóóó a hlavně nezapoměňte že tam je mraky ozonu čili O3 kterýžto plyn je v malém množství prospěšný lidkému zdraví avšak v množství větším než malé se jedná o jedovatý plyn.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od stepa »

Jde o to jak dlouho to nechas zapnute, jeslti to pobezi pul dne, tak to do dreva nedavej. A jak pise mi-ro...bacha na ozon a kdyz toho budes delat vic, tak hlavne vetrat.
Cust

#12 Příspěvek od Cust »

mi-ro, takze s ozonem je to stejne jako s kokainem?
nxn

#13 Příspěvek od nxn »

No já bych to měl zaplí nejvíš tak 5 min......a problém je s větráním neboť mam dílnu ve sklepě kde nejsou okna....Ale stejnak nechápu jak vzniká ten ozón já jsem myslel že vzniká jen když si výboj hoří volně (jako u svářečky)
Skay
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Skay »

někdo mi tu už vysvětloval ... je to dopadem UV na okolní plochy kolem hořáku
RADAR-06

#15 Příspěvek od RADAR-06 »

kluci měl bych takovej dotaz, spojil jsem paralelně 2x40W tlumivku od zářivky, na napájení 1x 80W Hg výbojky (svítí to), ale jakej tam dát kondenzátor?
mám tu MP (metal. papír) 4 mikroF/400V z teplovod. čerpadla a nějaké MP 2 mikroF (takový ty pocínovaný krabice)

předem díky všem
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“