Prostorový termostat - ovládání ze dvou míst
Moderátor: Moderátoři
Prostorový termostat - ovládání ze dvou míst
Ono zbytečné chození po studených schodech je kamarádství s bacilem:-(
Dík za případné rady.
Nějaký výběr třeba tady: https://www.dotshop.cz/termostaty
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
https://www.netatmo.com/cs-cz/energy/valves
- tomasjedno
tomasjedno píše:A ty si myslíš, že se to stihne vytopit?ronoda píše:Potřeboval bych, aby v den kdy budu v té kanceláři, to mohl v přízemí zapnout po probuzení. No a než se nasnídám atd, tak aby se to nahoře vytopilo na požadovanou teplotu
Ano, je to podkrovní místrnost perfektně zaizolovaná. na vytopení z 18st na 22st. stačí hodina. (3x velký radiátor, trošku předimenzováno, kotel výkon 28k) ještě pro upřesnění, ty tři radiátory ovládá jeden elektromagnetický ventil, který ovládá termostat. pokud se ventil otevře, tak svými kontakty zapne kotel. Máme to takto 3x (spoustu let) byt + dílna + kancelář.
doktor 365*** a dokáže ta hlavice požádat plynový kotel aby začal topit?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22 píše:Ale u toho Netatma si musíš koupit sadu, kde je i kotlové relé - prodávají i sady bez nich, ty slouží třeba do paneláku, kde si neřídíš zdroj tepla.
Jo já mám všechno. Původně jsem koupil termostat +relé a pak dokupoval hlavice. Bydlím v paneláku, ale mám svůj kotel. Hlavice ovládají to relé a to kotel
doktor365 píše:Michal22 píše:Ale u toho Netatma si musíš koupit sadu, kde je i kotlové relé - prodávají i sady bez nich, ty slouží třeba do paneláku, kde si neřídíš zdroj tepla.
Jo já mám všechno. Původně jsem koupil termostat +relé a pak dokupoval hlavice. Bydlím v paneláku, ale mám svůj kotel. Hlavice ovládají to relé a to kotel
A ten kotel ovládají jak? Kabelem asi ne. A jak jsou ty hlavice napájený? Baterie? Je někde nějaké principiální zapojení, nebo vysvětlující návod, manuál? V současnosti jsou ty tři radiátory paralelně, na každém je jenom regulace průtoku aby topily stejně. O zapnutí a vypnutí se stará elekromagnetický ventil který je mimo místnost. jaký je na té hlavici závit?
Edit: jestli jsem to dobře pobral, tak každé ranní zapnutí je jedna sms, přes wifi to není. A o tom přijímači (spínací relé u kotle) jsem nenašel nic.
Teď si nejsem jisý, jestli se do Wifi připojuje kotlové relé nebo řídící jednotka (přeci jen jsem s touto značkou neměl tolik praktických zkušeností).
Napájení hlavic je 2x AA, výdrž s kvalitními alkalikami bývá v pohodě na celou topnou sezónu.
Pokud máš otopný systém zapojený tak, jak píšeš, a vyhovuje ti to, tak nepotřebuješ řešit hlavice, ale jen spínání kotle - proto jsem ti linkoval ten odkaz na Wifi termostaty.
(teda kdybych to chtěl do celého domu)
https://tomasvecera.cz/zkusenosti-s-net ... hlavicemi/
Nemůže čekat, že mu komunikace poběží bezchybně, když má v cestě betonový strop (který má pravděpodobně ještě nějakou kovovou armaturu).
Dobře to bylo popsáno u některých PMR vysílaček od Motoroly - byl tam výčet běžných stavebních materiálů a jejich přibližný útlum pro průchod signálu. A u železobetonu byl napsán rozsah 30 - 100%