Pohybové PIR místo spínače
Moderátor: Moderátoři
Pohybové PIR místo spínače
S tim si fakt nevim rady.
Díky za odpovědi.
-
petrfilipi
Možná by bylo možné koupit nějaké PIRko a vyměnit mu relé. Standardně tam asi bude s jedním přepínacím (možná jen spínacím) kontaktem. Musel bys nějak vytáhnout těch 6 drátů s kontaktů. I když některé kontakty jsou spojeny.
Nebo do pouzdra PIRka instalovat právě relé s dvěma přepínacími kontakty, ovládané tím originálním relé v PIRku. Ale to už je opravdu bastlení.
PF
Ve vypínačích je k dispozici jen L a N samozřejmě ne. Ten PIR bude muset bejt na baterii.
Ještě mě napadla jedna možnost. Otevřít rozbočnou krabici a poslat do vypínače po volnym drátu N a drát přeznačit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- weed_smoker
Sandal píše: V křižácký krabici jsou 4 dráty, takže by to zapojit šlo.
A co vlastně přesně chceš? Vyházet všechny cvakátory a dát místo nich PIR? A nebo chceš jen ke stávajícímu zapojení přidat jeden PIR? Já uvažoval druhý variantě, přidání jednoho PIRu.
Pokud cvakátory vyházíš, tak 4 dráty v krabici málo, nezapojíš to. Nezapomeň, že dva dráty jdou ze schodišťáku a dva pokračují do dalšího křižáku nebo druhýho schodišťáku. Všechny PIR musí být paralelně a potřebuješ průběžně L, N a spínání. Kdyby tam byly propoje třídrátem 3Ax1,5, tak je to v pohodě. Ale ty máš určitě 2A.
A už v tom mám pěknej bordel. Budu si to muset nakreslit
Jo je to 2Ačkem. Asi na to dlabu a řeknu tomu šéfovi že to bez sekání do zdi nejde.
Já jsem vycházel z toho, jak to mám doma, cvakátory zachovaný ale k tomu ještě dodatečně později přidanej jeden PIR. Naštěstí jsem použil na propojení 3A, takže to šlo bez sekání.