Axiální elyty pro Tektronix 577 - dotaz na spolehlivost
Moderátor: Moderátoři
Axiální elyty pro Tektronix 577 - dotaz na spolehlivost
Chtěl bych se zeptat, zda tu má někdo praktické zkušenosti s axiálními elyty značek Vishay / Sprague, Cornell Dubilier nebo Kemet dostupných u Mouser.com.
Kdyby se na danou pozici hodil radiální elyt, sáhl bych jednoznačně po Nipponech z Ecomu. S výše uvedenými značkami ale žádnou praktickou zkušenost nemám a zrovna u toho Tektronixu, který si dávám postupně dohromady, nechci riskovat osazení nějakým podřadným materiálem.
Děkuji, Míra.
Za radiální, šroubové Sprague 33.000uF/80V, které jsem původně chtěl zakýblovat do AZK240 /měly přesně stejný rozměr i šrouby M6, jako původní Nippon ASX v AZK240/ chtěli u Farnellů 2.300,-Kč za kus.
Pro celkem tři zesilovače AZK240, jakkoli jsou vynikající, jsem takový balík jen za elyty nebyl ochoten obětovat.
Skončilo to tedy 6-pin CDL-LX382, 22.000uF/80V, 4ks do každého zesu, co stály "jen" okolo 600,-/kus.
A výměnou držáků, nových krajních vývodů pro oka i společné středové šíny. Z okrájených, opilovaných pásků z odřezku 16mm2 jističové propojovací lišty.
Mám dobrou zkušenost s axiály na prvních dvou fotkách, jde o Multicomp od Farnella a asi za stokorunu kus.
Jako nové měly +30%, instaloval jsem je v roce 2016 a v říjnu 2020 jsem měřil 4 odpájené z osmi a zbytek rezervních.
Ježděné celkem v teple mají za cca 4 roky pořád v průměru +20%, rezervní stále těch +30%.
Jinak na shrnování pekelných proudů používám jen "radlice" z ostatních fotek.
Nejsou úplně nejlevnější, ale dá se to přežít. Svodové proudy CDL srovnatelné či nižší oproti ostatním renomovaným značkám, 4pin a 6pin provedení proudově dovede to, co běžné 22G šroubáky Kemet, které jsem kdysi koupil v Semic Trade.
Nic lepšího, než TVA1903-E3 od Vishay se mi zatím najít nepodařilo. Akorát mě mrzí, že zrovna TVA1903 není v datasheetu. Netuším proč. Informace o velikosti pouzdra by byla docela dobrá.
Pro Sendyxe: Je to do Tek 577 D2, deska kolektorového zdroje. Rozhoduju se, zda po tak dlouhé době vyměnit i elyty v síťovém zdroji. Na desce je ©1971, skutečný rok výroby jsem zatím nikde nenašel.
I když těch charakteroskopů v ČR moc není, určitě je tu pár lidí, kteří se s nimi (576 nebo 577) setkali nebo je dokonce mají. Než budu objednávat materiál (ten jeden elyt vzít musím, štítkových 10µ už nemá), chtěl bych se zeptat, zda jste u těchto přístrojů také řešili problémy s kondenzátory nebo to po těch letech stále drží.
Díky, Míra.
577 bych věděl o cca 3 kusech v CZ
Spíš je vhodná informace z jiných obdobně starých Teků, napadá mne třeba řada 7000 a 5000. Často ty staré elyty fungují, fungují, až jednou z ničeho nic umřou. Generálka 576 mne teprve čeká, spíš se bojím všech přepínačů.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sendyx píše:576 vím o cca 5ks v CZ a 2ks na SK
577 bych věděl o cca 3 kusech v CZ
Spíš je vhodná informace z jiných obdobně starých Teků, napadá mne třeba řada 7000 a 5000. Často ty staré elyty fungují, fungují, až jednou z ničeho nic umřou. Generálka 576 mne teprve čeká, spíš se bojím všech přepínačů.
Ten můj jsi tam počítal?