MASCOM MC2234

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rolis7

MASCOM MC2234

#1 Příspěvek od rolis7 »

Dobrý deň. Vedel by mi prosím vás niekto pomôcť so servisným manuálom k uvedenej TVP. Prestal fungovať zvuk do reproduktorov, takže by som potreboval pozrieť ako je zapojený koncák zvuku. Zvuk zo scartu ide, takže možno to poriešim externým zosilnovačom (napr.ku PC). Je to telka na dožitie. Ale ak by to išlo, tak by som to chcel dať do poriadku s originál zvukom do zabudovaných repro. Všetko je o cene jednotlivých riešení. Možno budú pasovať črevá z iného modelu TVP, len sa mi to nedarí dohľadať. Použitý IO na zvuku má na sebe prilepený chladič, takže neviem prečítať typ. Ak to nepôjde inak,tak ten chladič odtrhnem. Pred deštruktívnym odobratím chladiča by som chcel ale najskôr urobiť nejaké merania. Ďakujem.
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Aké má označenie mainboard?
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
rolis7

#3 Příspěvek od rolis7 »

KUBO nie som pri telke až podvečer. To som podcenil a neodpísal som si to :oops: :oops:
rolis7

#4 Příspěvek od rolis7 »

Už sa mi číslo MB podarilo nájsť tu na ebastlírne : http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=69702
Takže budem hľadať ďalej nejaký SM. Ak niekto narazí na niečo, poprosím o uverejnenie. Ďakujem.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

To je všechno stejné MSD306, verze od CPU MSD 3463 a MSD 3663. Je to pro ECG, Sencor, Gogen a pod.
rolis7

#6 Příspěvek od rolis7 »

Aj napriek mojej veľkej snahe sa mi nepodarilo dohľadať nejakú schému tohoto TVP. Tak som ho upravil. Pridal som do vnútra modul stereo zosilňovača triedy D, nf signál som zobral zo scartu (ten bol funkčný), výstup som zapojil na pôvodné repro a TV hrá. Jediná nevýhoda takejto úpravy je, že hlasitosť sa nedá ovládať diaľkovým ovládačom, ale iba ručne potenciometrom (nf výstup zo scartu má v tomto TV konštantnú úroveň). Ale vzhľadom na vek TV, umiestnenie v kuchyni ako kulisa a určený je na pokojné dožitie, to vyhovuje. Ďakujem za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“