Pokojová anténa Solid model HP10 Calypso

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Pokojová anténa Solid model HP10 Calypso

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Brácha mi donesl na opravu tuto anténu (stačila výměna konektoru na připojení k anténě ),mě napadlo zkusit příjem Šlágr 1 kterou chytám na anténu kterou mám v mém pokoji kde musím natahovat koax s prvního patra do kuchyně prostě komplikovaně :oops:.K mému překvapení ten Šlágr na tu pokojku funguje ,já se ptám kolik má zesílení dB ? nebo jakou podobnou si pořídit za "lidovku" ? díky
Spiral

#2 Příspěvek od Spiral »

Zdravím,
tak nějaké info třeba zde ...
https://eshop.compos.cz/solid-antena-pr ... 69926.html
Podstatná je kvalita signálu v místě příjmu, někde postačí tato parodie, ale jsou místa, kde ani modliba nepomůže.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Vždyť to máš napsané v parametrech, které si jeden prodejce od druhého opisuje včetně nesmyslů o full HD příjmu.
Konstrukčně shodná je třeba Emos EM022, ale ta je jen na napájení 5 V, zisk má asi o 6 dB nižší a je odolnější vůči ztrátě kvality signálu křížovou modulací (částečně i proto, že na kanálu 57 dávala o 20 dB méně), než Solid Calypso. Co Emosu vyčítám, je to, že má sice napájení 5 V, ale nedá se po kabelu napájet ze settopboxu - k tomu je potřeba napájecí zdroj 5 V (v příslušenství). Nebo použít napájecí výhybku.
Obě antény dost "šilhají" (buď míří k vysílači nebo dávají lepší signál, současně se to nějak nedaří), ale obě stejně.
Obecně bych řekl, že, máš-li kam dát tuto snténu, pak je o rozhodující chlup lepší, než nějaký designový nesmysl, jako smyčka či podkova.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“