Nabíječka Jaký rezistor?
Moderátor: Moderátoři
Nabíječka Jaký rezistor?
Tady je jediný co jsem na netu o ní našel - Nabíjecí napětí: 12 V Nabíjecí proud (A aritm./A efekt.): N: 4,6 / 7 (automatika) Nabíjecí proud (A aritm./A efekt.): S: 10 / 15 (automatika) Nabíjecí proud (A aritm./A efekt.): N: 6,6 / 11 (normální dobíjení) Nabíjecí proud (A aritm./A efekt.): S: 14,5 / 22 (rychlonabíjení) Pro olověné akumulátory (min./max./Ah): 5 - 300
Dík za každou radu.
- Přílohy
-
rezis2.jpg- (59.02 KiB) Staženo 219 x
Hill píše:A nenapadlo tě, že holý drát líp odvede teplo do prostoru, než skrz tu skleněnou vrstvu?
No nevím,myslel jsem že se líp rozloží teplo po tom porcelánu než když bude kousek drátku viset ve vzduchu a přehřívat se v tom místě.Myslím že ten porcelán je jako chladič ale nechám si poradit. Nechám ho teda zatím tak jak je a uvidíme,dal jsem nabíjet baterku a zatím se skoro nehřeje,to snad někdo zkratnul předtím nebo startoval liazku
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
xxxe píše:mtajovsky píše:Kdyby se teplem spoj znovu rozletoval, bylo by možno zkusit vyrobit plechovou objímku se šroubkem a tou drát ke koncovému kroužku přitisknout.
Dobrý nápad.Doufám ale že to vydrží.
moja skusenost aj otcova rada je,ze radsej to zaletovat ako to so svorkami stahovat, lebo parkrat sme taketo veci opravovali, a to co bolo zacinovane vydrzalo viacej ako to co bolo stiahnute so svorkou atd, vacsinou to odpalilo hned na mieste kde to bolo stiahnute,pravdepodobne vysoky prechodovy odpor== zahrievanie == odpalenie , alebo sa hned rozisiel ten spoj,pravdepodobne kvoli tepelnemu namahaniu.takze co sa toho tyka pekne to "vydezinfikujem" a zalejem cinou,a zatial ziadny problem, jednalo sa o nejake topne telesa, bocniky,predradniky na motorceky topenia do aut atd