Co to je za cool pásku na náraznících vytuněných aut?
Moderátor: Moderátoři
Kurwa, už zas vydím vybrovat vydle vysící navynutý závytem na vyšni ... Hrozný, mám z toho mžytky před vočyma ... A asi by my nepomohly ty svjetýlka, ty mýřyly na volant, ruce a palubňý desku ...prexip píše:... jako taková navyditelná clona.
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
V době fóbie už zástěrky na 100% povinné nebyly.
...ale iba tie, čo majú na hóbeles aerodynamiku, kde sa vzduch za zadkom krúti moc nahor až k zadnému oknu.Habesan píše:Dneska mají zacákaný zadní okno.
Na Xsaruši (hatchback - čo nie je žiadny techn.zázrak) mávam zadné okno počas plynulej jazdy nad 50-60km/h suché aj v miernom daždi. Zásterky nemám a mierne zadrbaná je akurát časť pod nárazníkom...
Ale u kombíka je to paráda
A to řízení jasu palubky v něm bylo dvoustupňové, při zhasnutých světlech byl zemní uzel podsvícení přímo spojený s kostrou, s rozsvícenými světly se zvedlo napětí na společném vývodu podsvitu proti kostře. Podsvícení rádia mělo vlastní řízení jasu podle toho, jestli jsou rozsvícenéí obrysovky. Do toho konektoru podsvícení palubky se místo toho kontaktu a odporu mohla připojit plynulá regulace podsvitu modulem DRL, tedy denního svícení potkávačkami, ale sníženým výkonem, podle hladiny světla v kabině s nastavitelným minimálním jasem, jenže originál byl za nějakou šílenou dardu s montáží, volně neprodejný, tak jsem se na něj vyignoroval.
Ale ten mohutný, robustní reostat, co jsem měl ve Spartaku z roku 1958, ten se mi opravdu líbil.
Prostě HATCH je pro mě za zadníma kolama uťatej kraťas á la prvogenerační golf neboli rabbit, fiat uno, rencek clio, třeba i krátkej fanouš nebo samara, ale všecko auta, co mají přechod zadní sklo/zadní čelo prakticky "bez schodu", zatímco skutečný liftbacky jako je třeba právě nekombíková ochcáfka tam prostě mají pod oknem notnej kus skoro vodorovnýho plechu á la zadní kapota, kterej je sice součást zadních lichejch dveří, ale ZE STRANY to vypadá jako sedan neboli auto s pevným zadním oknem - fabka sedan, thálie apod.