Hurá do vesmíru (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Z větší části se experiment vydařil. A nic jiného to nebylo.ok1hga píše:tak se zase něco nepovedlo . . .
Viděl jsem z toho jen kousek a ještě si asi někdy čas na to shlédnout film celý. Ale ty části, co jsem viděl, mi přišly dost amatérsky natočené. Už jenom ten obří prostor v kabině Voschodu, který byl jen upraven z původně jednomístného Vostoku. Ale samotný příběh, ten reálný, ne filmový, který teď neumím správně posoudit, je velmi zajímavý.pepik9 píše:V neděli večer na COOLu Čas dobyvatelů. Obávám se, že to opět bude propagandistický jak za Brežněva.
s Borisem Čertokem v roli uváděče - moderátora, je to historie
PS. myslel jsem že v roce 2021 budeme o něco dál
ok1hga píše:tak dnes se to povedlo a dokonce to oslavili ohňostrojem . .
No to bylo opravdu povedený přistání, flákli s tím o zem jak s pytlem brambor. Rozlámaly se přistávací nohy, rozdrtily se trysky motorů a narušilo potrubí k nim. No a zbytek paliva a kysloně natekl na žhavý rozdrcený trysky a pak bylo jen bum. Na Trubce bylo video z kamery motorovýho prostoru a ta kamera při přistání tou ránou umřela. Už to tam není asi to nehodilo do krámu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
¨
Po Pavlovi Toufarovi to je další "kosmonautickej" popularizátor, kterej se odebral do "vesmírnejch dálek" - a z pohledu významu dokonce ten asi největší.
Pane Pacnere, moc rádi jsme četli vaše knížky - a nejen ty o kosmu a lítání do něj.
R.I.P.
EDIT - o-ou, teď jsem se na Technetu dočet, že Karlu Pacnerovi se stala osudnou síla, se kterou celej život literárně "bojoval" = zemská gravitace. Pan Pacner si začátkem měsíce při pádu doma zlomil nohu v krčku a přestože byl úspěšně operován, osudným se mu staly pooperační komplikace. https://www.idnes.cz/technet/vesmir/kar ... vesmir_mla