Jo, cyklovač, ano, chtěl jsem ho zmínit už v předchozím příspěvku, ale nebyl už jsem si jistej. Ten mi pak v nějaké 120 chyběl.
Se stěrači mám ve 100 zvláštní zkušenost. Když jsem ji koupil, motorek stěračů v ní chyběl. Samozřejmě že při první jízdě začalo pršet, a já pak stíral okno tak, že jsem zalomil ruku přes přihrádku spolujezdce, odhrnul jakýsi papundekl a vergloval s táhlem
Tak jsem pak při první příležitosti koupil motorek, ovšem byl z jiného auta, nevím z jakého. Byl přišroubovaný na plechové desce, na které byl nalepený široký pás gumy a na ni další plech, který se teprve přichytil do karoserie. Takže jakýsi silentblok. Protože jsem nevěděl, jak byl u původního motorku zapojen dobíhací kontakt, tak jsem to prozatím zapojil bez něho. Ve které poloze jsem stěrače vypnul, tam zůstaly. Zvykl jsem si na to, nebyl to žádný problém. Ovšem časem se ten silentblok nějak rozlepil, motorek trošku vaklal, ale stěrače přesto fungovaly.
Ovšem!!
Začalo to fungovat tak, jako by byl dobíhací kontakt zapojen, přestože z motorku ty dráty jen volně visely! Když jsem stěrače vypnul, ve většině případů opravdu sjely dolů a zastavily se. Tak jsem mohl používat i časovač
Chtěl jsem se podívat jak je to možné, ale auto mi nakonec kdosi ukrad, takže to zůstane navždy záhadou.