Indukcny varic SWITCH ON IC-A0201 - aky IGBT?
Moderátor: Moderátoři
Indukcny varic SWITCH ON IC-A0201 - aky IGBT?
Bola spalena poistka 12A - niekto k nej pridal paralelne 13A vymenil IGBT - dal tam IRG4PC40UD (600V/20A). Vraj to ani potom nefungovalo - nedal sa zapnut ohrev. Ani sa nedivim, je tam asi skratovana zenerka v GATE, dalej som to zatial neskumal.
Je to vobec spravny typ IGBT na toto pouzitie?
Vraj bol vybraty z inej indukcnej dosky. Ze by z nejakeho ineho zapojenia?
[edit]
Ano, pouzivaju sa dve zapojenia - vid schema.
Pozeram, ze v 1800W varicoch sa bezne pouziva FGA25N120. Tato ma 2000W, takze by to chcelo asi silnejsi.
Je tam vidět, jak se hlídá/nastavuje max. proud (příkon) přes VR1 na pin 17 procesoru a jak se přes děliče v pinech 18, 19 a 20 hlídá průběh (rezonance/materiál hrnce) na pracovní cívce (mezi body 1 a 2 nahoře). Výstup pro výkonový stupeň asi dává procesor na pinu 3.
Jo a u Q4 je chyba, tam má být S8050.
Este je pri nohach IGBT zahadna suciastka s oznacenim T071. Vyzera to ako SMD tlmivka, ale ma to odpor okolo 9K. Jedna strana je na zemi, druha ide niekam k procesoru. Asi to bude NTC termistor.
Zem proti vystupu z procesora ukazuje 600-700mV - to vyzera dobre.
Chcel som to vyskusat, ale ked som to napajal z nahradneho zdroja, tak sa ohrev nespusti s chybou E7 (nizke sietove napatie). Poistku momentalne nemam, dvojity faston od napajania je takmer nemozne z dosky odpojit a viac sa mi s tym srat uz vecer nechcelo.
Po zapojeni cez 150W ziarovku to pipne, rozsvieti sa displej a zhasne (vypnuty stav). Preco ale ziarovka svieti? Zerie to podla wattmetra 60W (aj so ziarovkou). Zdroj je s PN8124F, vraj 4,5W podla datasheetu. Nechcem to nechavat dlhsie, nech nieco nezhori.