zes. DISCO 240 - schema,dokumentace

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SIDTIM

zes. DISCO 240 - schema,dokumentace

#1 Příspěvek od SIDTIM »

Nazdárek přátelé! Nemáte někdo schématko od tuším DISCO 240 (a teď nevím písmeno, je to verze s EQ, teď nemůžu popsat přesněji-ale vstupy nepřekypuje :-( ). Je to novější Vrábelská série, dostal se mi do rukou jeden kousek po drsnějším zásahu "odborníka". Hledal jsem již ve starších příspěvcích, ale odkazy již nejsou aktuální. Díky!
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Fšechy tesly těchto řad mají stejnou desku konce, ekvalizér je klasika a vstupy taky... to se dá skoro opravovat z hlavy. S eq je Disco 240E
SIDTIM

#3 Příspěvek od SIDTIM »

Opravovat ano, ale tady se bude jednat spíš o rekonstrukci. Nějaký zamindrákovaný násilník se vnořil do tohoto krásného "new" stroje z 80-90. let a zanechal za sebou spoušť v podobě chybějících svazků, součástek, mech. dílů. Dělal jsem podobný kousek s již "novým" pojetím-typ už nevím, ale měl uprostřed budík. Máme ho na typové zkušebně. Takže konce znám, klasika.
Tady bude asi hlavní průser v preampu a EQ. Jinak souhlasím, že se jedná o školácké zapojení, nicméně bez zákl. dokumentace se jedná o hodně muziky za málo peněz.. :opravar:
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Tak to radši sehnat nějaký jiný a udělat to podle toho, svazky nejsou nikde rozkreslené.
S měřákem je snad něco úplně jiného, to je řada "52" v modernizovaném provedení, ale se starým koncem, nebo ještě nějaký jiný potrat ?
SIDTIM

#5 Příspěvek od SIDTIM »

Určitě měl konce už "po novu", žádný budičák á la AUJ 635, Studiosolo apod. Mohl to však být nějaký mezityp, poslali nám ho sem rovnou z Vráblí jako součást "kecpultu".
Máš pravdu, přes kopírák by to bylo lepší, ale nikdo v okolí jej nevlastní. Budu dál shánět. Z těch kabelů se vyhrabu, z PA taky, ale preamp s EQ je v žalostném stavu, ten budu muset někde splašit. Bo není čas dlouho mudrovať !! :brakelamp:
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Jeden 240E šel na Aukru za 1600, to bych raději obětoval a še do toho. Nevím jak si ceníš svého času....
SIDTIM

#7 Příspěvek od SIDTIM »

Času je málo, práce moc.. A jak se zahážeš s jedním krámem, řada "čekatelů" narůstá geometrickou řadou. Tenhle přístroj bude sloužit jednomu staršímu muzikantovi na důchodě, to víš, láska k muzice (skoro) až za hrob... Skoro to mám v rodině. A tak náklady minimální, rychlost opačná... A těch 1600,-. není až tak moc, pokud je v dobrém stavu..
SIDTIM

#8 Příspěvek od SIDTIM »

Sendyx píše:Tak to radši sehnat nějaký jiný a udělat to podle toho, svazky nejsou nikde rozkreslené.
S měřákem je snad něco úplně jiného, to je řada "52" v modernizovaném provedení, ale se starým koncem, nebo ještě nějaký jiný potrat ?

Ještě k té "52": leží přede mnou servisní dokumentace AZK 052, schéma 3 AP 948 31 Tesla Vráble. Konec je řešen nově, dvě a dvě KD 503, buzené 337/338, na vstupu diferák. DPS PA je 3AK 052 23. Tedy, schéma souhlasí s tím reálem, který jsem řešil. Tož tak :coolglema:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“